Uutiset

UUTISET 1.-30.06.2007

070630 - Akatemialle tappio paikallistaistossa
Daut ampui johto-osuman. Kuva: Juhani Järvenpää. PK-35 oli liian vahva Atlantis Akatemialle A-nuorten SM-karsinnan päätöskierroksella. Paikalliskilpailija vei Bollikselta pisteet maalein 2-3 (1-1). Tappio tiesi Akatemialle neljättä sijaa sarjataulukossa, eikä punapaidoille näin tule lähtöpisteitä syksyn SM-sarjaan.

PK-35 lähti peliin vahvasti, ja Atlantis-beibit olivat alussa ihmeissään fyysisten vastustajien kanssa. Vähitellen punapaidat saivat kuitenkin otetta pelistä. Xhevdet Gela vapautti 32. minuutilla Daut Kuqin läpiajoon, ja tämä viimeisteli varmasti johtomaalin. Kesken isäntien painostuksen PK iski kuitenkin nopeasta vastaiskusta tasoituksen juuri ennen taukovihellystä. Ottelun ratkaisu nähtiin toisella jaksolla parin minuutin sisään. Ensin Janne Arteva vei vieraat johtoon 58. minuutilla, ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Alfred Sinnemäki ampui numeroiksi jo 1-3. Punapaitojen kiri alkoi liian myöhään, ja Miikka Kärkkäisen kavennus 90. minuutilla oli isännille laiha lohtu. Näin loppulukemat tulostaululla 2-3.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Max Thibault, Daut Kuqi (74. Edgar Zindoga), Tuukka Myyrä, Zakaria Kibona, Sampha Kamara, Micheal Ozor (79. Olli Isosalo), Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo, Ciro Francis (67. Miikka Kärkkäinen) ja Xhevdet Gela.

070629 - Akatemialla lauantaina päätöskierros
Akatemia-beibi Atlantis Akatemia kohtaa lauantaina A-poikien SM-karsintasarjan päätöskierroksella paikallisvastustaja PK-35:n. Ennen viimeistä kierrosta Akatemia on sarjataulukossa kakkosena ja kiinni kahdessa lähtöpisteessä syksyn varsinaiseen SM-sarjaan. Voitolla beibit myös varmistaisivat kakkossijan. Tappio tai tasapeli eivät todennäköisesti riittäisi lähtöpinnoihin. Päätöskierroksen tiukka paikallistaisto alkaa Pallokentän nurmella klo 15.00.

070627 - Akatemia taisteli pisteen Valkeakoskelta
Zaka osui kahdesti Hakan verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia kohtasi keskiviikkona FC Hakan sateisella Apian nurmella. Koko toisen jakson vajaalla pelanneet helsinkiläiset saivat lopulta pisteen tuliaisiksi, kun loppunumerot Valkeakoskella olivat 2-2 (2-2).

Akatemia aloitti ottelun pirteästi. Isännät olivat ihmeissään punapaitojen vyöryttäessä hyökkäyksiä. Tulostakin tuli jo 8. minuutilla, kun Zakaria Kibona viimeisteli Daut Kuqin mainiosta tarjoilusta 0-1. Isännät kuitenkin pääsivät peliin mukaan 28. minuutilla, kun Juuso Salonen ohjasi kulman jälkitilanteesta tasoituksen. Haka iski uudelleen vain viisi minuuttia myöhemmin. Valkopaidat katkaisivat Atlantis-puolustuksen harhasyötön, ja Salonen laukoi vastaiskusta kotijohdon 2-1. Atlantis kuitenkin kuittasi 40. minuutilla, kun Zaka pääsi reboundista ampumaan tasoituksen. Tämän jälkeen koitti Akatemia-toppari Jimbin pimeä hetki tämän hankittua kahden minuutin sisään kaksi korttia ja komennuksen suihkuun. Atlantis joutui näin pelaamaan koko toisen jakson vajaalla. Punapaidat puolustivat kuitenkin kurinalaisesti ja rakensivat Sampha Kamaran ja Daniel Hiilosvuon kautta muutaman oivan tekopaikan, mutta viimeistely ei enää onnistinut. Näin Valkeakoskella tuloksena pistejako.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Max Thibault, Daut Kuqi (85. Antti Hakala), Tuukka Myyrä, Zakaria Kibona (60. Olli Isosalo), Ojembe Olatuga (43. ua), Sampha Kamara, Micheal Ozor, Miikka Kärkkäinen, Esa Vironen ja Daniel Hiilosvuo.

070622 - Dextra uusi yhteistyökumppani
Oy Dextra Ab Dextran urheiluklinikka on Atlantiksen uusi yhteistyökumppani. Klinikan kokeneet urheilulääkärit vastaavat jatkossa Atlantiksen edustusjoukkueen ja Akatemian pelaajien lääkäripalveluista. Heidän ammattitaitonsa on myös seuran juniorijoukkueiden käytössä.

070621 - Jallu lopettaa Akatemiassa
Jallu lopettaa Akatemiassa. Juho Rantala lopettaa Atlantis Akatemian valmennusryhmässä. Jallu on ollut isossa roolissa kehittämässä Akatemiaa nykytasolleen. Akatemia on puolessatoista vuodessa tuottanut useita pelaajia seuran edustusjoukkueeseen. Samalla se on noussut A-poikien Kakkosesta yhdeksi SM-sarjan kärkiryhmistä. Seura kiittää lämpimästi Jallua vahvasta panoksesta Akatemian hyväksi.

070621 - Sarjatauolla vastassa U21-maajoukkue
Suomen Palloliitto Atlantiksen edustusmiehistö kohtaa keskiviikkona 4. heinäkuuta Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen. Punapaitojen riveissä näytönpaikan saa myös joukko Akatemia-pelureita. Ottelu pelataan Talin urheilupuiston nurmella klo 14.00.

070620 - Pikkujunnujen maalivahtikoulu Tapulissa
Junnumaalivahteja koulussa. Petri Pyhältö ja Janne Vaarakallio pitivät keskiviikkona Tapulissa maalivahtikoulun Atlantiksen ´97-´99 -syntyneille juniorimaalivahdeille. Veskarilupaukset saivat pari tuntia nauttia huippuopetuksesta, ja jokainen sai vielä mukaan tuhdin paketin malliharjoitteita.

070620 - Roll-Yhtiöt uusi yhteistyökumppani
Roll-Yhtiöt Roll-Yhtiöt on Atlantiksen uusi yhteistyökumppani. Roll-Yhtiöt on ääni- ja valotekniikan rautainen ammattilainen, joka huolehtii mm. konserttien, juhlatilaisuuksien ja erilaisten yleisötapahtumien järjestelyistä. Roll-Yhtiöiden palveluita käyttää myös lentävä managerimme Aarne Tenkanen.

070619 - B-junnut nousivat Ykköseen
Miku esiintyi vahvasti punapaitojen keskikentällä. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen B-juniorit tarjosivat valmentajalleen Kalle Lindholmille mieluisan 50-vuotislahjan, kun punapaidat kukistivat Tapulin nurmella NJS:n maalein 3-0 (2-0). Samalla Kallen kollit varmistivat syyskierrokselle paikan B-poikien Ykköseen.

Atlantis-junnut esittivät avausjaksolla kauden parastaan. Joukkue puolusti kurinalaisesti ja hallitsi Mikael Lahtisen johdolla keskikenttää. Kärjessä Antti Hakala ja Zakaria Kibona olivat alituisena kiusana NJS:n alakerralle. Kaksikko järjesti myös avausmaalin 20. minuutilla, kun Zaka vapautti Antin vetopaikkaan, ja tämä sijoitti pallon varmasti alanurkkaan. Jatkoa seurasi 35. minuutilla, kun kippari Sami Peiponen pääsi tykittämään rangaistusalueen rajalta taukotilanteeksi 2-0.

Henkka torjui varmasti NJS:n lähentelyt. Kuva: Juhani Järvenpää.

Lopullinen ratkaisu nähtiin heti toisen jakson alussa, kun Zaka tarjoili Pete Borodavkinille maalipaikan, josta tämä viimeisteli kylmästi 3-0. Tämän jälkeen NJS sai hieman otetta pelistä, mutta Henri Mattsson Atlantis-maalilla poimi varmasti vieraiden lähentelyt. Näin loppunumerot Tapulissa 3-0, ja Atlantis nähdään syksyllä B-poikien Ykkösessä. Tätä ennen Kallen kollit osallistuvat heinäkuussa vielä Hesa cupiin.

070618 - Sports Academy uusi yhteistyökumppani
Sports Academy Sports Academy on Atlantiksen uusi yhteistyökumppani. Kaivokadulla sijaitseva Sportti on jatkossa Atlantiksen virallinen jälkipelipaikka, jossa viihtyvät niin fanit kuin pelaajatkin.

Uusittu Sports Academy tarjoaa tuhat asiakaspaikkaa, maukkaat ateriat ja monipuolisen juomavalikoiman sekä luonnollisesti kaikki sporttikanavat. Sportista löytyy nyt myös rock-henkisen streetbaari, 30 hengen curlinghuone sekä 12 hengen luksussauna.

070617 - Ykkönen tasaisena tauolle
Ykkönen Ykkönen jäi viikonlopun kierroksen jälkeen parin viikon kesätauolle. Pelit jatkuvat jälleen 1. heinäkuuta. Atlantiksen seuraava ottelu on kuitenkin vasta 7. heinäkuuta, jolloin VIFK saapuu Pallokentälle.

Ykkönen on alkanut erittäin tasaisena. Suurin ennnakkosuosikki KuPS on ainoana ilman tappioita kolmen pisteen karkumatkalla, mutta kakkossijasta ja karsijanpaikasta käyvät tiukkaa kisaa pirteästi aloittaneet nousijat JJK ja TPV, pohjoisen jätit TP-47 ja RoPS sekä helsinkiläiskaksikko PK-35 ja Atlantis.

070617 - Nelosella raportti Ykkösestä
Nelonen Nelosen IS Urheilu-uutiset esittää sunnuntaina raportin Ykkösen futiksesta. Katsauksessa on mukana kuvamateriaalia sekä Atlantiksen harjoituksista että eilisestä GBK-ottelusta. IS Urheilu-uutiset nähdään Nelosella klo 19.45.

070617 - HJK vahvempi A-nuorten paikallistaistossa
Ossi piti sunnuntaina Atlantiksen pelissä mukana. HJK ja Atlantis Akatemia kävivät sunnuntaina tiukan paikallisväännön A-nuorten SM-sarjassa. Klubi oli Pallokentän nurmella punapaitoja vielä askeleen edellä ja vei ansaitun voiton maalein 1-0 (1-0).

HJK oli paikallispeliin vahvistanut ryhmäänsä puolella tusinalla Klubi 04:n pelaajalla, ja sinivalkoiset hallitsivatkin pelitapahtumia hienokseltaan viimeistä varttia lukuunottamatta. Ottelun ainokainen maali nähtiin 40. minuutilla, kun Sakari Mattila pääsi rangaistuspilkulta ampumaan pallon mainiosti torjuneen Ossi Koskelan selän taakse. Atlantis pääsi toisella jaksolla paremmin peliin mukaan, mutta tasoitukseen asti eväät eivät tällä kertaa riittäneet.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Max Thibault, Daut Kuqi (72. Mikael Lahtinen), Zakaria Kibona, Ojembe Olatuga, Sampha Kamara, Micheal Ozor, Miikka Kärkkäinen (57. Olli Isosalo), Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo ja Xhevdet Gela.

070616 - Atlantis juhli Bolliksella
Aihetta juhlaan. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja GBK kävivät Pallokentän samettinurmella tiukan taiston Ykkösen sarjapisteistä. Isännät veivät lopulta kahdella avausjakson osumallaan täyden pistepotin maalein 2-0 (2-0).

Atlantis lähti vauhdilla peliin. Pitkän bussimatkan rasittama GBK oli alussa ihmeissään punapaitojen hyökkäysten kanssa. Petteri Paajanen ja Muwahid Sesay puhkoivat useamman kerran vieraiden puolustusmuurin. Tämä tuotti myös tulosta 14. minuutilla, kun Adel Eid pääsi tykittämään rangaistusalueen rajalta pallon GBK:n verkkoon. Lisää ilonaihetta kotiyleisö sai 30. minuutilla, kun Muwahid Sesay karkasi läpiajoon Paajasen esityöstä ja viimeisteli taukolukemiksi 2-0.

Toiselle jaksolle GBK tuli huomattavasti aggressiivisemmin. Vieraat ottivat keskikentän haltuunsa, ja Sebastian Mannström rakenteli hyvin hyökkäyksiä. Isäntien puolustus pelasi kuitenkin varmasti, ja kokkolalaisten saldona oli ainoastaan nippu erikoistilanteita. Nämä kuitenkin Unisa Bangura Atlantis-maalilla poimi näyttävästi. Näin loppunumerot aurinkoisessa kesäillassa helsinkiläisille 2-0.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Tomi Nyman, Adel Eid, Teemu Kankkunen, Fredrik Vikström (82. ua), Muwahid Sesay (73. Zakaria Kibona), Axel Orrström, Petteri Paajanen (78. Daut Kuqi), Risto Salmi, Hassan Sesay ja Sampha Kamara (37. Benjamin Westö).

070615 - Lauantaina Bolliksella vastassa GBK
GBK Atlantis kohtaa lauantaina kotiareenallaan Töölön Pallokentällä GBK:n Kokkolasta. Pallokentän muista tapahtumista johtuen ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 18.30.

Atlantis ja GBK eivät ole aikaisemmin kohdanneet toisiaan millään sarjatasolla. Kokkolalaisilla on kuitenkin riveissään joukko tuttuja pelimiehiä liigasta ja Ykkösestä sekä muutama lahjakas tulevaisuuden lupaus, joista varsinkin poikamaajoukkuepelaaja Sebastian Mannström on herättänyt mielenkiintoa useammassakin liigaseurassa.

Isännät lähtevät kuitenkin hakemaan täyttä pistepottia kotikentältään. - Edellinen kotipelimme PP-70:tä vastaan oli niin huono, että joukkue haluaa nyt varmasti näyttää osaamisensa, Atlantis-luotsi Ville Lyytikäinen kertoo.

Atlantikselta ovat lauantaina sivussa pitkäaikaispotilaat Obi Metzger ja Jani Modig sekä pelikieltoa kärsivä Pasi Karppinen.

070613 - Atlantis/B taistelee noususta
Valmennuskaksikko on saanut B-junnut iskuun. Atlantiksen B-juniorit taistelevat tiukasti noususta Ykköseen. Kierrosta ennen loppua Kalle Lindholmin ja Olle Mattssonin suojatit johtavat P17-aluesarjaa pisteen erolla ennen NJS:aa. Kärkijoukkueet kohtaavat päätöskierroksella 19. kesäkuuta Tapulin nurmella klo 18.00. Kallen kolleille riittää ottelusta tasapeli nousun varmistamiseen.

070612 - Atlantis ´97 haki kultaa Hyvinkäältä
Kippari Juho-Topias ja voittopokaali. Atlantis ´97 otti kauden neljännen turnausvoittonsa viikonloppuna Hyvinkäällä. Kaksipäiväisessä HyPS-turnauksessa Atlantis-junnujen jalkoihin jäivät mm. EPS, HyPS, I-HK ja KäPa. Finaalissa kaatui isäntäjoukkue maalein 6-1. Punapaitojen kokonaismaaliero turnauksessa oli vakuuttava 31-4.

070612 - Kwamelle ei sopimusta
Emmanuel ei saanut sopimusta. Hyökkääjäkokelas Emmanuel Kwame ei saanut sopimusta Atlantikseen. Kwame nähtiin punapaidassa neljässä ottelussa, mutta esitykset eivät riittäneet vakuuttamaan valmennusjohtoa. Ghanalaislähtöinen hyökkääjä etsii nyt pelipaikkaa muualta Suomesta.

Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen kertoo päätöksen olleen lopulta helpon. - Emmanuel ei ollu sellanen pelimies mitä haemme. Tai sit se on pelimies jossain muualla. Kävin heittämässä kaverin takas steissille ja me jatketaan maalitykin etsimistä.

070611 - Suomen cupissa vastustajaksi FC Honka
Suomen cup Atlantis kohtaa Suomen cupin kuudennella kierroksella FC Hongan liigamiehistön. Viidennellä kierroksella punapaidat pudottivat Hongan A-juniorit niukasti 0-1.

Hongan ja Atlantiksen välinen cup-taisto pelataan Tapiolan urheilupuistossa 25. tai 26. elokuuta. Cupin muu kierros pelataan jo 21. kesäkuuta, mutta Hongan Intertoto-peleistä johtuen tämä peli on ohjelmassa vasta elokuussa.

070611 - Janille juoksulupa
Jani sai luvan aloittaa juoksuharjoittelun. Kuva: Juhani Järvenpää. Huhtikuisesta nilkkaoperaatiosta toipuvan Jani Modigin kuntoutuminen etenee aikataulussa. Viime viikot kuntosalilla ja uima-altaassa viihtynyt keskikenttätaituri pääsee keskiviikkona aloittamaan juoksuharjoittelun. Mukaan joukkueharjoituksiin Jani pääsee heinäkuun alussa.

070609 - Akatemia taisteli pisteet Lahdesta
Tuukka nosti punapaidat mukaan peliin kavennusmaalillaan. Atlantis Akatemia esitteli lauantaina koko osaamiskirjonsa, kun helsinkiläiset kohtasivat Kivimaan nurmella Lahden Reippaan A-nuorten SM-sarjassa. Avausjaksolla beibit jäivät aneemisella esityksellä lahtelaisten jalkoihin, mutta toisella puolikkaalla punapaidat heräsivät taistelemaan ja käänsivät parin maalin tappioaseman lopulta 2-4 (1-0) vierasvoitoksi.

Isännät karkasivat Kalle Kankalan (9. min) ja Riku Vuorion (55. min) osumilla jo kahden maalin johtoon. Atlantis pääsi kuitenkin mukaan peliin, kun Tuukka Myyrä kavensi Sampha Kamaran tarjoilusta 65. minuutilla. Tasoitus nähtiin viisi minuuttia myöhemmin, kun Micheal Ozor laivoi pallon punapaidoille ja Xhevdet Gela roikotti sen 25. metristä yli mainiosti torjuneen Juha Tuomen. Tämän jälkeen molemmilla oli tilaisuutensa ratkaista koitos, kunnes 89. minuutilla Micheal tykitti pallon voimalla Reippaan verkkoon. Supersub Edgar Zindoga kaunisteli vielä 92. minuutilla loppunumeroiksi 2-4.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Max Thibault, Daut Kuqi (91. Ciro Francis), Tuukka Myyrä, Sampha Kamara (90. Edgar Zindoga), Micheal Ozor, Miikka Kärkkäinen, Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo (81. Mikael Lahtinen), Olli Isosalo (46. Ojembe Olatuga) ja Xhevdet Gela.

070608 - Ronald vieraili Futiskoulussa
Ronald oli pikkufutaajien suosiossa. Ronald McDonaldin vierailu juhlisti Atlantiksen Futiskoulua torstaina. McDonald´s-ikoni lumosi pikkufutaajat taikatempuillaan ja tarinoillaan. Myös Ronaldin pallonkäsittelytaito teki vaikutuksen nuorempiin pelaajiin. Kokeneemmat pelimiehet tosin pitivät pallojonglöörin tatsia hiukan kovana, mutta tämä puolustautui vedoten 76-kokoisten plääkkiensä vanhentuneeseen kuosiin. Kieltämättä nämä eivät mitkään Adidas Absolutet olleetkaan.

Ronald ja pikkuapulainen Tomi työn touhussa.

Kokonaisuudessaan Futiskoulu oli tänä vuonna suurmenestys. Kesäsää oli parhaimmillaan ja Tapulin nurmi mainiossa kunnossa. Lapset viihtyivät, ja varmasti myös futisoppia tarttui mukaan rutkasti. Ohjaajat saivatkin ansaitut kiitokset sekä lapsilta että vanhemmilta.

070607 - Atlantis jatkaa cupissa
Aatu oli punapaitojen parhaimmistoa Espoonlahdessa. Kuva: Juhani Järvenpää. Hongan A-juniorit tarjosivat tiukan vastuksen Atlantikselle Suomen cupin viidennellä kierroksella. Helsinkiläiset hankkivat kuitenkin lopulta jatkopaikan Espoonlahden nurmella maalein 0-1 (0-1).

Hongan junnut aloittivat pelin kovalla sykkeellä, ja punapaidat olivat useaan otteeseen ihmeissään keltamustien pörrätessä herhiläisinä kimpussa. Vähän kerrassaan ote siirtyi Atlantikselle, mutta kunnon myllytystä helsinkiläiset eivät saaneet aikaiseksi missään vaiheessa. Myös maalipaikat olivat melkoisen kortilla, ja niistäkin suurin osa tuhlattiin heppoiseen viimeistelyyn. Ainoastaan kerran pallon saatiin Hongan verkkoon, kun Benjamin Westö jatkoi Petteri Paajasen syötön maaliin 45. minuutilla. Tällä kertaa tämä kuitenkin riitti, ja näin Atlantis jatkaa 21. kesäkuuta pelattavalle Suomen cupin kuudennelle kierrokselle.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Tomi Nyman, Adel Eid, Fredrik Vikström, Muwahid Sesay, Emmanuel Kwame (39. Petteri Paajanen), Benjamin Westö (68. Daut Kuqi), Axel Orrström, Risto Salmi, Hassan Sesay ja Alimamy Jalloh (39. Pasi Karppinen 82. ua).

070606 - Torstaina Suomen cupia Espoonlahdessa
Suomen cup Atlantis kohtaa torstaina Suomen cupin viidennellä kierroksella Hongan A-juniorit. Cup-taisto pelataan Espoonlahden nurmella klo 19.15. Hongan A-juniorit pelaavat A-poikien I divisioonassa, eikä joukkue ole menettänyt vielä pistettäkään tämän kauden sarjapeleissä.

070605 - Akatemia haki pisteet Jyväskylästä
Daut ampui voittomaalin Jyväskylässä. Atlantis Akatemia kohtasi tiistaina JJK:n Hippoksen nurmella A-nuorten SM-karsintasarjassa. Akatemia-junnut pääsivät kuittaamaan hieman kalavelkoja sunnuntain edustuksen pelistä, kun punapaidat hakivat täyden pistepotin Helsinkiin maalein 1-3 (1-1).

Atlantis hallitsi pelitapahtumia hienokseltaan molemmilla jaksoilla. Keskikentän kolmikko Xhevdet Gela - Tuukka Myyrä - Micheal Ozor voitti valtaosan keskialueen kaksinkamppailuista ja piti kärkimiehet työllistettyinä läpi ottelun. Avausmaali nähtiin 13. minuutilla, kun Sampha Kamara pujotteli vasemmalta ja ampui pallon pienestä kulmasta verkkoon. JJK panosti nopeisiin vastaiskuihin, joista yksi tuottikin tulosta 30. minuutilla Joni Kivelän päästyä iskemään tasoituksen. Toiselle jaksolle helsinkiläiset tulivat jälleen vahvasti. Daut Kuqi karkasi 50. minuutilla Sampha Kamaran läpisyötöstä ja ampui näyttävästi punapaidat uudelleen johtoon. Lopullinen sinetti saatiin 92. minuutilla, kun vaihtomies Edgar Zindoga viimeisteli loppunumerot 1-3.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Max Thibault, Daut Kuqi (67. Olli Isosalo), Tuukka Myyrä, Zakaria Kibona (94. Ciro Francis), Ojembe Olatuga (62. Miikka Kärkkäinen), Sampha Kamara (89. Edgar Zindoga), Micheal Ozor, Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo ja Xhevdet Gela.

070604 - Teme, Tomi ja Zaka mukana Futiskoulussa
Tomi on mukana Atlantiksen Futiskoulussa. Kapteenikaksikko Teemu Kankkunen ja Tomi Nyman sekä Akatemia-pelaaja Zakaria Kibona olivat maanantaina mukana ohjaamassa Atlantiksen Futiskoulun tulevia pelimiehiä ja -naisia. Aurinko helli pikkufutaajia, ja tunnelma oli korkealla Tapulin urheilupuistossa. Futiskoulu jatkuu perjantaihin saakka. Torstaina koulussa vierailee itse pallojonglööri Ronald McDonald. Mukaan Futiskouluun voi tulla vielä keskelläkin viikkoa. Lisätietoa Atlantiksen toimistosta (puh. 041-4351165).

070603 - Wusu kaatoi Atlantiksen
Babatunde Wusu oli liian liukas Atlantiksen puolustukselle. Isäntäjoukkueen Babatunde Wusu ratkaisi sunnuntaina JJK:n ja Atlantiksen välisen Ykkösen taiston. Jyväskyläläisten nigerialaishyökkääjä iski pallon kahdesti helsinkiläisten verkkoon, ja näin Harjun stadionilla pisteet isännille maalein 2-0 (1-0).

Atlantis hallitsi hienokseltaan pelitapahtumia avausjaksolla, mutta JJK loi vaarallisemmat maalipaikat. Yksi näistä tuotti myös tulosta, kun Tommi Kari vapautti Babatunde Wusun läpiajoon 25. minuutilla ja tämä ohitti varmasti Unisa Banguran. Näin tauolle kotijohdossa 1-0.

Helsinkiläiset tulivat toiselle jaksolle terävästi, mutta kesken vieraiden painostuksen Wusu pääsi toistamiseen karkumatkalle, ja jälleen tarkka sijoitus vasempaan alakulmaan. Atlantis haki vielä raivoisasti kavennusta, mutta tällä kertaa ei taito eikä onnikaan ollut myötä. Näin loppunumerot isännille 2-0.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Tomi Nyman, Adel Eid, Teemu Kankkunen (66. Zakaria Kibona), Pasi Karppinen, Fredrik Vikström, Muwahid Sesay, Emmanuel Kwame (54. Petteri Paajanen), Axel Orrström, Risto Salmi ja Hassan Sesay.

070601 - Sunnuntaina Jyväskylään
JJK Atlantis matkustaa sunnuntaina Jyväskylään, missä helsinkiläiset kohtaavat klo 18.30 Harjun stadionilla JJK:n. Joukkueet eivät aikaisemmin ole olleet vastakkain millään sarjatasolla.

Sarjanousija JJK on aloittanut kauden pirteästi. Kuudesta ensimmäisestä ottelusta jyväskyläläisillä on tilillään vasta yksi tappio. Joukkueen avainpelaajia ovat liigakentiltä Ykköseen kotiutunut Matti Lähitie sekä vaarallinen kärkikaksikko Tommi Kari - Babatunde Wusu.

Atlantis matkaa Jyväskylään allaan viime sunnuntain nöyryyttävä kotitappio PP-70:lle. Punapaidat saavat nyt mukaan pelikiellosta vapautuneen Hassan Sesayn. Pitkäaikaispotilaat Obi Metzger ja Jani Modig sen sijaan ovat vielä sivussa.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)