Uutiset

UUTISET 1.-31.1.2004

040130 - Kesän sarjaohjelma valmistui
Kakkonen

Kakkosen etelälohkon sarjaohjelma vahvistettiin perjantaina. Atlantis aloittaa sarjan kotipelillä Käpylän Palloa vastaan tiistaina 11. toukokuuta. Viimeinen kierros pelataan lauantaina 18. syyskuuta, jolloin Atlantis kohtaa Kirkkonummella FCK Salamat. Atlantiksen otteluohjelma löytyy kokonaisuudessaan valikosta Edustusjoukkue. Pistäkää pelipäivät kalenteriin!


040130 - Hämeenlinna koulutti Atlantista
FC Hämeenlinna

FC Hämeenlinnan liigamiehistö tarjosi arvokasta oppia Atlantikselle Talin hallissa. Avausjaksolla Hämeenlinnan tempo oli isännille liikaa, ja liigapelaajat hyödynsivät armotta Atlantiksen alakerran virheet. Hans Wikberg iski 0-1 12. minuutilla ja Tomi Uusitorppa 0-2 27. minuutilla.

Toisella jaksolla Atlantis pääsi paremmin otteluun mukaan. Juha Jussila ja Ville Kaipainen pyörittivät näyttävästi peliä keskikentällä, ja Juha Hämäläinen ohjasi ansaitun kavennuksen 58. minuutilla. Hämeenlinna kuitenkin rokotti viimeisen 10 minuutin aikana vielä kahdesti - ensin Hans Wikberg ja hetkeä myöhemmin Ilja Scanisins toimittivat pallon Henry Österin selän taakse. Näin loppulukemat tylyt 1-4.

Tappiosta huolimatta Atlantis-pelureiden ei tarvitse hävetä esitystään. Joukkue pystyi ajoittain täysin tasavertaiseen taistoon liigamiehistöä vastaan, mutta vastustajat hyödynsivät rutiinilla isäntien helpot virheet.


040129 - Perjantaina vastassa FC Hämeenlinna

Atlantis kohtaa perjantaina klo 18.30 FC Hämeenlinnan Talin hallissa. Atlantis-pelaajat pääsivät torstaina ensimmäistä kertaa Taliin mattoremontin jälkeen, ja uusittu nurmimatto osoittautui varsin mieluisaksi tuttavuudeksi. Ero entisajan betonisiin keinonurmiin on valtaisa.

Atlantikselta puuttuu Hämeenlinna-pelistä pitkäaikaispotilaiden Adam Highfieldin ja Jani Jussilan lisäksi varvasvammainen Jani Myllyniemi. Jasin pitäisi kuitenkin olla mukana jälleen maanantain Kotkan matkalla.


040128 - Atlantis ´91/East hakee maalivahtia

Vireästi toimiva ja ensi kesänä aluesarjapaikkaa tavoitteleva Atlantis ´91/East hakee joukkueeseen innokasta 1991-syntynyttä maalivahtia. Tällä on halutessaan mahdollisuus osallistua myös edustusjoukkueen maalivahtivalmentajan Petri Pyhältön vetämään veskarikouluun. Kiinnostuneet voivat kysellä lisätietoja valmentaja Markku Tinttuselta (p. 0400-496325).


040127 - JäPS - Atlantis 2-3
Järvenpään Palloseura

Järvenpään Palloseura ja Atlantis tarjosivat kaksijakoisen koitoksen Keravan keinonurmella. Atlantiksen punapaidat aloittivat pirteästi muutaman asteen pakkasessa ja pienessä lumisateessa käydyn ottelun. Avausjaksolla hyökkäyskuviot kulkivat ajoittain näyttävästi ja tuloksena oli kolme komeaa maalia. Viimeistelijöinä kauden avauspelissä toimivat Michael Belfield, Juha Hämäläinen ja Jani Myllyniemi.

Toisella jaksolla Pasi Pihamaa marssitti kentälle 9 uutta punapaitaa. Samalla kuitenkin hyökkäyspelistä katosi idea ja alakerrassa alkoi tulla virheitä. JäPS tarttui tilaisuuteen ja iski kaksi kavennusmaalia. Näin loppunumerot 2-3 helsinkiläisille.


040126 - Harjoituspelit alkavat

Edustusjoukkue aloittaa tällä viikolla harjoituspelit tulevaa kautta varten. Ensimmäinen koitos pelataan tiistaina Keravan keinonurmella, ja vastaan asettuu kolmosen kärkiryhmiin kuuluva Järvenpään Palloseura. Ottelu alkaa klo 20.00.

Perjantaina Atlantis kohtaa Talin hallissa klo 18.30 FC Hämeenlinnan liigamiehistön. Hämeenlinnan valmentajana toista kauttaan aloittava Ville Lyytikäinen haluaa tunnetusti suojateiltaan sataprosenttista panosta harjoituspeleissäkin, joten kova koitos on punasinisillä edessä.

Atlantiksen miehistö on pitkäaikaispotilaita Adam Highfieldiä ja Jani Jussilaa lukuunottamatta tällä hetkellä terve. Adamin loukkaantunut käsi operoitiin viime perjantaina, ja edessä on ainakin viiden viikon sairasloma. Janin polvesta korjattiin katkennut eturistiside viime kesänä. Polvi kestää jo juoksua, mutta pallotreeneihin ei vielä ole asiaa.


040123 - Edustusjoukkue Ruotsiin 26.-28. maaliskuuta

Atlantiksen edustusjoukkue matkustaa perjantaina 26. maaliskuuta perinteiselle kevään ottelumatkalle Ruotsiin. Tällä kertaa kohdataan kakkosessa pelaava Syrianska FC. Ottelu pelataan Södertäljessä lauantaina 27. päivä.

Atlantis on monena keväänä käynyt mittelemässä voimiaan ruotsalaisjoukkueiden kanssa. Toistaiseksi maukkain voitto napattiin keväällä 1999, kun Jari Europaeuksen valmentama Atlantis-miehistö kukisti Jari Pyykölän silloin luotsaaman Brommapojkarnan maalein 1-2. Atlantis-maalit viimeistelivät tuolloin Kimmo Tuomi ja Tero Lönnblad. Tero Pilven loistopeli johti lopulta miehen siirtymiseen Enköpingiin seuraavana syksynä.


040121 - Atlantis ´90 valmistautuu aluesarjaan

Viime syksynä aluesarjaan noussut Atlantis ´90 on hyvässä vauhdissa valmistautumisessaan ensi kauden koitoksiin. Joukkue harjoittelee Kalle Lindholmin ja Peter Baumgartnerin johdolla neljästi viikossa. Ryhmään mahtuu vielä muutama futiksessa pitkälle tähtäävä pelimies. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä valmentaja Kalle Lindholmiin (puh. 040-5325354).


040117 - Kaksi treeniviikkoa takana

Atlantiksen edustusjoukkueella on nyt takana kaksi täyttä harjoitusviikkoa. Pallon pariin joukkue ei vielä ole päässyt, mutta kuntopolut ja punttisalit ovat tulleet mukavasti tutuiksi. Kun samaa herkkua hieman kevennetyssä muodossa oli tarjolla jo joulukuun valmistavalla jaksolla, ryhmä on hyvin aikataulussa ensi kesän Helsinki City Marathonia varten.

Pallonälkää päästään kuitenkin vihdoin tyydyttämään, kun Talin halli aukeaa reilun viikon päästä ja Pallokentän lämpöputketkin on lopulta saatu toimimaan. Ensimmäiset pallotreenit ovatkin ohjelmassa Bolliksella maanantaina. Tieto harvinaisesta juhlapäivästä aiheutti pelaajien keskuudessa runsaasti iloa ja riemumieltä. Päävalmentaja Pihamaa tosin palautti joukkuetta maanpinnalle toteamalla lopuksi: "... ja lenkkarit luonnollisesti mukaan."


040116 - Tali aukeaa 26. tammikuuta

Talin jalkapallohyhättö aukeaa mattoremontin jäljiltä maanantaina 26. tammikuuta. Atlantis pääsee testaamaan uutta alustaa ensimmäisen kerran torstaina 29. päivä eli vain päivää aikaisemmin, kun FC Hämeenlinna saapuu vieraaksi harjoitusotteluun. Sen sijaan 23. päiväksi sovittu MPS-peli peruuntuu. Näin ensimmäinen harjoituskoitos on JäPS:iä vastaan Keravalla tiistaina 27. päivä, mikäli kenttä vain on pelikunnossa.


040116 - Sarjaohjelma valmistuu 30. tammikuuta

Kakkosen etelälohkon sarjaohjelma vahvistetaan perjantaina 30. tammikuuta, kun etelälohkon joukkueet kokoontuvat Palloliiton tiloissa. Liiton lähettämässä alustavassa ohjelmaluonnoksessa ensimmäinen kierros pelattaisiin 9. toukokuuta ja viimeinen 18. syyskuuta. Nämä ovat kuitenkin alustavia päivämääriä, joihin saattaa tulla vielä muutoksia.

Atlantis kohtaa sarja-avauksessa kotonaan Käpylän Pallon. Päätöskierroksella syyskuussa vastassa on FCK Salamat Kirkkonummella. Tämän jälkeen lohkon kaksi parasta joukkuetta jatkavat nousukarsintoihin.


040113 - ´97 ja ´98 -ikäluokkiin mahtuu vielä pelaajia

Nuorimpiin Atlantis-joukkueisiin (Atlantis ´97/Termiitit sekä Atlantis ´98) mahtuu vielä mukaan jalkapallosta innostuneita poikia. Joukkueet harjoittelevat talvikaudella kerran viikossa keskiviikkoisin Töyrynummen koululla. Lisätietoja toiminnasta saa joukkueenjohtajilta (´97: Sirpa Jerkku, p. 050-3375742 sekä ´98: Jaana Kemiläinen, p. 044-5195495) tai joukkueiden yhteisestä vanhempainillasta maanantaina 26. tammikuuta klo 18.00 Malmin kirjaston aulassa. Tervetuloa mukaan!


040112 - Adam loukkasi kätensä

Adam Highfieldin olympiakarsinnat päättyivät lyhyeen, kun maalivahti loukkasi kätensä Uuden-Seelannin olympiajoukkueen harjoituksissa. Kädessä todettiin murtuma, ja näin karsintapelit jäävät Adamiltä väliin. Highfield palaa lähipäivinä Suomeen hoidattamaan kättään.


040109 - Talin aukeaminen viivästyy

Talin jalkapallohallin mattoremontti ei valmistu alkuperäisten lupausten mukaisesti 15. tammikuuta. Uusi määräpäivä on vasta 28. tammikuuta, joskin toiveita hiukan aikaisemmastakin vielä elätellään. Uusi matto tulee olemaan tuotekehityksen viimeisintä huutoa - vastaavaa pitkänukkaista kumihiekka-yhdistelmää ei Suomesta muualta löydy.

Mattoremontin viivästymisen vuoksi 23. tammikuuta pelattavaksi sovittu harjoitusottelu Atlantis-MPS uhkaa peruuntua. Näin ensimmäinen harjoituspeli olisi Keravalla 27.01. JäPS:iä vastaan, mikäli sää vain suosii.


040108 - Atlantis ´93/Itä hakee muutamaa pelimiestä

Itä-Helsingissä treenaava Atlantis ´93/Itä hakee riveihinsä muutamaa pelikokemustaa omaavaa innokasta pelaajaa. Joukkue on pelannut yhdessä jo yli 5 vuotta, ja jengillä on hyvät valmentajat sekä huoltojoukot. Joukkue treenaa talvikaudella kahdesti viikossa sekä osallistuu piirin futsal-sarjaan. Tervetuloa tutustumaan! Lisätietoja antaa joukkueenjohtaja Kirsi Nordström (puh. 040-5729669).


040107 - Adam Highfield matkasi olympiakarsintoihin
Adam Highfield

Atlantis-maalivahti Adam Highfield lensi keskiviikkona kotimaahansa osallistuakseen Uuden-Seelannin joukkueessa Ateenan olympiakisojen karsintapeleihin. Oseanian karsintalohko pelataan kokonaisuudessaan tammikuun aikana. Takaisin kylmään pohjolaan Adam saapuu 7. helmikuuta.


040106 - Atlantis-tuotteille oma valikko

Kaikki Atlantis-tuotteet löytyvät nyt omasta Fanituotteet-valikosta pääsivulta. Tulemme lähiaikoina varustamaan tuotteet valokuvilla.


040105 - Ei Kakkoscupia tänä keväänä

Sarjaseurat ei tänä keväänä järjestä Kakkoscupia, joten Atlantis ei näin pääse puolustamaan viimevuotista cup-voittoaan. Huhtikuussa pelataan Suomen cupin ensimmäiset kierrokset, mutta muita virallisia pelejä ei Kakkosen joukkueille ennen sarja-avausta ole tarjolla.


040104 - Juha Jussila sitkein piip-testissä

Malmin ihmisveturi Juha Jussila oli odotetusti vahvin edustusjoukkueen kestävyyssukkulajuoksussa eli futaajien rakastamassa piip-testissä. Juha ravasi radalla vielä pitkään sen jälkeen, kun muut yksi toisensa jälkeen olivat pudonneet matkan varrelle. Huomionarvoista oli myös joukkueenjohtaja Vesa-Pekka Virtasen vahva juoksuvire.

Lihaskuntotesteissä kovimmat lukemat kirjasivat Volgogradin kone Vitali Suetov sekä Santiksen tikkaaja Anton Molander.


040101 - Edustus aloittaa 3. tammikuuta

Atlantiksen edustusjoukkue aloittaa lauantaina valmistautumisen tulevaan kauteen. Päivän ohjelmassa on testit Liikuntamyllyssä sekä avajaissaunailta.

Tammikuussa joukkue harjoittelee viidesti viikossa. Talin halliin päästään kolmesti viikossa, kunhan halli mattoremontin jälkeen aukeaa. Lisäksi joukkue harjoittelee Pirkkolassa, Liikuntamyllyssä ja Pallokentällä.

Ensimmäinen harjoituspeli on vuorossa 23. tammikuuta, jolloin kohdataan MPS Talin hallissa. Luvassa on kevään aikana koko joukko mielenkiintoisia treenimatseja. Atlantiksen vieraaksi Taliin saapuu mm. kolme liigajoukkuetta (30.1. Hämeenlinna, 12.2. HJK ja 27.2. Allianssi). Lisäksi vieraissa kohdataan mm. KooTeePee ja Hämeenlinna. Ajantasalla olevat tiedot alkukevään treenipeleistä löytyvät Edustusjoukkue-valikosta.

Edustusjoukkueen ringissä on nyt 17 sopimuspelaajaa Sami Rannan siirryttyä hakemaan peliaikaa A-junioreista. Ryhmää on kevään aikana tarkoitus täydentää vielä 3-4 pelaajalla.

Uutisarkisto