UUTISET 1.7.-31.7.2003

Uutisarkisto

030731 - Raninen ratkaisi

Atlantis kohtasi torstai-iltana IFK Mariehamnin Puistolassa. Helteisissä oloisissa pelattu ottelu tarjosi hyvää Kakkosen futista ja loppuvihellykseen saakka tiukkaa taistelua sarjapisteistä.

Peli oli tasaista vääntöä täydet 97 (47 + 50) minuuttia. Molemmilla joukkueilla oli muutama mainio maalipaikka, mutta illan ainoan osuman latasi Aapo Raninen, joka 31. minuutilla karkasi läpiajoon Niklas Roihan näppärällä seinäsyötöllä. Loppua kohden vieraat hakivat innolla tasoitusta, mutta Adam Highfield oli tänään maalillaan ohittamaton.

Kakkosen ottelutahti jatkuu lähiviikot kiivaana, ja Atlantiksen seuraava peli on tiistaina 5. elokuuta, jolloin KäPa saapuu Puistolaan. KäPa voitti kevätkierroksella joukkueiden kohtaamisen 4-0, joten Atlantiksella on hiukan kalavelkoja maksettavanaan.

030730 - Torstaina vieraita Ahvenanmaalta

Atlantiksen edustusjoukkue kohtaa torstaina Puistolassa etelälohkon kärkijoukkueisiin kuuluvan IFK Mariehamnin. MIFK kisaa yhdessä Espoon ja PK-35:n kanssa tiukasti lohkon kahdesta karsijan paikasta, joten tiukka peli on jälleen tiedossa.

Tiivis pelitahti on hiukan harventanut Atlantiksen rivejä, mutta pääluotsi Pasi Pihamaa lupaa, että tosissaan lähdetään ahvenanmaalaisia haastamaan. Miika Jokiperä, Jani Jussila ja Lauri Kuusela ovat varmuudella sairaslistalla sekä viime ottelun maalitykki Eero Voipio varoitustilin täyttymisen vuoksi sivussa. Futura-pelissä kolhuja saaneet Andrei Berngardt ja Henri Kokkosen testaavat pelikuntonsa vielä ottelupäivänä.

Atlantis - MIFK alkaa poikekuksellisesti jo klo 18.00 vieraiden matkayhteyksistä johtuen.

030727 - Epa upotti Futuran

Atlantis kohtasi sunnuntai-iltana Porvoon mainiolla nurmella FC Futuran. Eero Voipion kaksi maalia toivat helsinkiläisille täyden pistepotin.

Avausjakso oli tasaista peliä, jossa molemmilla joukkueilla oli muutama maalipaikka. Osumia ei kuitenkaan nähty, ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla Atlantis alkoi saada peliä enemmän haltuun. Tulostakin tuli, kun 57. minuutilla Juha Jussilan mainiosta esityöstä Eero Voipio ampui vasemmallaan pallon 15 metristä ylänurkkaan. Normaalistihan Epalle tuottaa ylivoimaisia ongelmia potkaista palloa ilmassa tuo 15 metriä, mutta nyt ilmeisesti joku paikallinen tuulenpuuska tarttui palloon ja lennätti sen verkkoon saakka... Epa iski vielä uudestaan 91. minuutilla, kun Juha lähetti pikakiitäjän matkaan ja tämä viimeisteli hallitusti loppulukemat 0-2.

Voiton myötä Atlantis nousi 19 pisteeseen ja taulukossa jo neljänneksi. Kun häntäpään joukkueet vielä hävisivät, kasvoi ero putoamisrajaan mukavasti. Atlantiksen seuraava peli on torstaina 31. päivä, jolloin vahvassa vireessä oleva IFK Mariehamn saapuu Puistolaan. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 18.00.

030724 - Sunnuntaina Porvooseen

Atlantiksen edustusjoukkue matkustaa sunnuntaina Porvooseen FC Futuran vieraaksi. Futura on sarjataulukossa tällä hetkellä viimeisenä ja kaipaa kipeästi lisäpisteitä, joten helppoa peliä ei varmasti ole luvassa.

Atlantiksen harjoituksissa on viime viikon kahden voiton jäljiltä ollut hyvä meininki. Pääpiiskuri Pasi Pihamaan kartuttaessa tietämystään SPL:n A-valmentajakurssilla harjoitukset on vetänyt Juha Jussila. Pasi palaa riviin sunnuntaina.

Atlantis-pääsee Futura-peliin iskukyisellä ryhmällä, vaikka muutama pelaaja onkin sairaslistalla. Pitkäaikaispotilas Jani Jussilan lisäksi ainakin Kontu-pelissä polvensa loukannut Lauri Kuusela joutunee jättämään ottelun väliin. Samoin Miika Jokiperä jatkaa vielä toipilaana. Myös armeijan heinäkuussa aloittanut Mehdi Kuqi on todennäköisesti sivussa.

030720 - Hyttyset pörräsivät Puistolassa

Atlantiksen hyttysvitja Jurvainen-Voipio-Raninen oli pirteällä pelipäällä, kun isäntäjoukkue kukisti sarjakärki PK-35:n Puistolassa maalein 2-1 (2-0). Tappio oli PK:lle kauden ensimmäinen.

Atlantis lähti peliin hyvällä sykkeellä. Jo 3. minuutilla lyhyt kulma pelattiin Otto-Pekka Jurvaiselle, jonka mainio roikku kiersi takatolpan kautta sisään. Isännät hallitsivat tämän jälkeenkin pelitapahtumia, ja 25. minuutilla hyttyset pistivät uudelleen. Aapo Raninen vapautti Eero Voipion läpiajoon, ja Epa ohitti varmasti Markku Lappalaisen. Vähitellen PK:kin pääsi peliin mukaan, mutta tauolle mentiin tilanteessa 2-0.

Toisella jaksolla Atlantis rauhoitti hiukan pelitempoa, mutta PK ei saanut kunnon kiriä käyntiin. Sen sijaan isännillä oli useampikin paikka lisäosumiin, mutta hyttysten paras terä oli jo tylsynyt. Vieraat tulivat vielä 88. minuutilla mukaan peliin, kun Vesa Kosonen puski kavennusosuman. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty.

Voiton myötä Atlantis nousi 16 pisteeseen, ja sijoitus on jo turvallisemmin keskikastissa. Seuraava tilaisuus pistetilin kartuttamiseen on ensi sunnuntaina, kun joukkue kohtaa Porvoossa klo 18.30 FC Futuran.

030717 - Taisteluvoitto Kontulassa

Atlantis haki arvokkaat sarjapisteet Kontulan upealta nurmelta, kun isäntäjoukkue FC Kontu kukistui tiukan väännön päätteeksi 1-2 (0-0). Voitolla Atlantis nousi sarjataulukossa kuudenneksi ja kasvatti hiukan eroa viime kaudesta niin tuttuun putoamisviivaan.

Avausjakso oli tasaista peliä, jossa molemmilla joukkueilla oli muutama maalipaikka. Osumia ei kuitenkaan nähty, vaan tauolle siirryttiin lukemissa 0-0.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli terävästi. Vieraat saivat 48. minuutilla vaparin Aleksander Baranovin käsivirheestä, minkä Juha Jussila keskitti tarkasti maalinedustalle. Hässäkän jälkeen pallo kimposi Sami Hakalan päähän, ja Hakki puski varmasti verkkoon. Kontu alkoi väsyä, ja peli näytti ratkeavan Atlantikselle, kunnes 74. minuutilla juuri kentälle vaihdettu Sami Ojala ohjasi tasoituksen ja kaikki oli taas avoinna. Atlantis jaksoi kuitenkin hakea voittomaalia loppuun saakka, ja 93. minuutilla yritys palkittiin, kun Niklas Roiha pääsi kulman jälkitilanteesta tuikkaamaan pallon verkkoon.

Atlantiksen seuraava peli on jo ensi sunnuntaina, jolloin sarjan kärkijoukkue PK-35 saapuu Puistolaan. PK ei ole vielä kärsinyt sarjassa ainottakaan tappiota, joten luvassa on jälleen tiukka paikallispeli. Ottelu Puistolassa alkaa jo klo 16.00. Tervetuloa!

030716 - Atlantis torstaina Kontulaan

Atlantiksen edustusmiehistö suuntaa torstaina Kontulaan FC Kontun vieraaksi. Isäntäjoukkue on sarjataulukossa kaksi pistettä Atlantiksen edellä, joten ottelu tarjoaa oivan tilaisuuden kohennella asemia sarjataulukossa.

Atlantiksen riveistä on Kontu-pelissä poissa varmuudella polven eturistisidevammasta toipuva Jani Jussila sekä jalkapallon toistaiseksi motivaatio-ongelmien vuoksi jättänyt Ville Kaipainen. Myös Miika Jokiperä ja Antti Kokko ovat olleet alkuviikon sairaslistalla, eivätkä todennäköisesti ole pelikunnossa torstaina. Sen sijaan Henri Kokkonen ja Vesa-Pekka Virtanen palaavat kokoonpanoon toivuttuaan nivusvammoistaan.

030715 - Pihamaalle jatkosopimus

Atlantis FC ja Pasi Pihamaa ovat sopineet valmennuspestistä kaudelle 2004. Näin Pihamaa toimii Atlantiksen edustusjoukkueen valmentajana myös tulevana kesänä.

Pihamaa on tyytyväinen valmennuskuvioiden selviämiseen hyvissä ajoin. - Nyt pystymme rakentamaan ensi kauden ryhmää jo syksyn aikana. Tarkoitus on kehittää joukkuetta, jotta ensi kaudella olisimme entistä iskukykyisempiä.

030710 - Neljä joukkuetta tavoittelemaan A-finaalipaikkaa

Neljä Atlantis-joukkuetta raivasivat alkulohkoissaan tiensä kahden parhaan joukkoon edeten pudotuspelihin. Kaikki neljä myös avasivat pudotuspelit menestyksekkäästi.

Viimevuotinen Dana cupin hopeajoukkue Atlantis ´89 voitti alkulohkonsa puhtaalla pelillä. Putotuspelien ensi kierroksella J Nousu oli vailla mahdollisuuksia - loppulukemat 3-0. Perjantaiaamuna puolivälierissä kaatui FC Kontu 1-0. Illan välierässä vastaa juokseen Espoon ylpeys Honka/Basel.

Atlantis ´89/Bremen otti myös alkulohkonsa ykköspaikan menettämättä pistettäkään. Pudotuspeleissä kukistui ensin HPS 1-0, ja puolivälierissä Jokerit lähetti ottelutapahtumia suvereenisti hallinneen Bremenin kotiin rangaistuspotkukilpailun jälkeen 4-3rp (1-1).

Atlantis ´91/Barcelona venyi upeaan suoritukseen. Joukkue nappasi ensin alkulohkon kakkossijan ja yllätti vielä pudotupeleissä EPS:n 2-1. Lopulta brassijoukkue Alto dos Pinheros tiputti Bracan 2-0.

Atlantis ´93 voitti myös oman alkulohkonsa. Tämän jälkeen pudotettiin EPS maalein 2-1, mutta seuraavalla kierroksella HyPS oli vahvempi 2-3.

Myös muut Atlantis-joukkueet pelasivat turnauksessa hienoja pelejä, ja nuoret pelimiehenalut keräsivät roppakaupalla upeita muistoja.

030710 - Edustus palasi lomilta

Atlantiksen edustusjoukkue palasi torstaina reilun viikon mittaiselta kesälomaltaan. Pasi Pihamaa marssitti suojattinsa ensin vaa'alle ja tämän jälkeen 8 kilometrin lenkille. Vasta sitten ohjelmassa seurasi normaali palloharjoitus.

Edustusjoukkueen sarjapelit jatkuvat torstaina 17. päivä Kontulassa, kun joukkue lähtee haastamaan isäntäjoukkue FC Kontua.

030703 - Maanantaina alkaa Hesa Cup

Ensi maanantaina käynnistyy perinteinen Helsinki Cup. Atlantis-joukkueetkin ovat jälleen innolla mukana turnauksessa, vaikka Palloliiton uudet säännöt hiukan verottivatkin osanottajia nuoremmissa ikäluokissa. Mukana nähdään kuitenkin 12 Atlantis-joukkuetta nauttimassa futiksen riemusta. Joukkueiden otteluohjelmat linkeistä. (Päivitetty 5.7 20:56)

A-19: Atlantis FC; C-14: Atlantis FC, Atlantis/Bremen; D-13: Atlantis FC; D-12: Atlantis/Tiikerit, Atlantis/East, Atlantis/Tottenham, Atlantis/Barcelona; E-11: Atlantis/Dynamo; F-10: Atlantis/Itä, Atlantis FC; G-9: Atlantis FC

0300701 - Vauhdikas taistelupeli Puistolassa
Atlantis ja FCK Salamat tarjosivat vauhdikkaan koitoksen Puistolassa kauden ennätysyleisön (358) edessä. FCK oli viimeistelyssä sen verran terävämpi, että pisteet matkasivat Kirkkonummelle maalein 0-2 (0-1).

FCK aloitti pelin todella agressiivisesti ja iski pallon jo 4. minuutilla suoraan kulmapotkusta Adam Highfieldin selän taakse. Maalintekijänä joukkueen kippari Tuomas Tahvanainen. Jakson loppupuolella Atlantis pääsi peliin mukaan, mutta Eero Voipion paitsioksi tuomittua maalia lukuunottamatta isännät eivät viimeistelyssä onnistuneet.

Toiselle jaksolle Atlantis lähti pirteästi hakemaan tasoitusta. FCK:n maalille luotiin hyviä mylläköitä, mutta verkkoon saakka palloa ei onnistuttu saamaan. Lopussa sitten Jani Huttunen pääsi vielä 88. minuutilla rankaisemaan tehden loppulukemiksi 0-2.

Pasi Pihamaan suojatit lähtivät pelin jälkeen reilun viikon kesälomalle, ja takaisin harjoituksiin joukkue palaa torstaina 10. päivä. Seuraava peli on torstaina 17. päivä, jolloin Atlantis matkustaa Kontulaan.

Atlantiksen kokoonpano: Adam Highfield, Antti Kokko, Sami Hakala, Juha Jussila, Ville Kaipainen (61. Mehdi Kuqi), Lauri Kuusela, Vitali Suetov, Eero Voipio (65. Ashur Munge), Jani Nyholm, Otto-Pekka Jurvainen (32. Kimmo Sinimäki) ja Aapo Raninen.