UUTISET 16.9.-30.9.2002

Uutisarkisto

020930 - Akatemia - Kiffen 1-2
Atlantis Akatemia lähti kauden viimeisessä sarjapelissään hakemaan revanssia kevätkierroksen Kiffen-tappiolle, mutta vieraat veivät Puistolasta täyden pistepotin maalein 1-2 (0-1).

Akatemia aloitti pelin pirteästi, ja avausminuuteilla punapaidat loivat muutaman maukkaan tekopaikan Kiffenin maalille. Palloa ei kuitenkaan saatu verkkoon asti. Sen sijaan Kiffen iski 12. minuutilla nopealla hyökkäyksellä, jonka päätteeksi Mika Dementjeff ampui vieraille johto-osuman. Ratkaisun makua nähtiin 40. minuutilla, kun erotuomari Mikko Leino passitti Tarik Lazizin jälkipelistä suihkuun.

Toisella jaksolla Akatemia lähti hakemaan tasoitusta, ja 53. minuutilla Aapo Raninen jatkoi Janne Weckströmin syötön maaliin. Kiffenillä oli miesylivoimalla useampiakin mainioita paikkoja voittomaaliin, mutta Mika Johansson ei ollut yllätettävissä, ennen kuin 86. minuutilla erotuomari Leino astui jälleen ratkaisijan rooliin. Leino näki Mikael Karvisen kaataneen Jonas Britschgin rangaistusalueella. Pallo pilkulle ja Janne Weckströmille punainen kortti suunsoitosta. Britschgi viimeisteli itse voittolukemat 1-2.

Atlantis Akatemian saldoksi 22 pelistä jäi näin 25 pinnaa, joilla joukkue sijoittui juuri putoamisviivan yläpuolelle 10. sijalle. Kausi oli kuitenkin nuorelle joukkueelle arvokasta oppia, ja ensi vuonna Akatemia-pojat ovat varmasti valmiimpia miesten koitoksiin.

020929 - Kausi päättyi voittoon
Atlantis Ladies päätti kauden voitolla, kun Pallo-Iirot hävisi luvuin 2-0. Loppusarjassa leidit keräsivät kärkijoukkue FC Espoon tapaan 12 pistettä.

Puistolan nurmella ei ole koskaan aiemmin saatu pelata syyskuun puolivälin jälkeen, vaan viimeiset ottelut on jouduttu viemään hiekalle. Nyt kenttä oli loistokunnossa ja sää oli muutenkin tyyni ja leppoisa.

Huolimatta jo varmasta putoamisesta ykköseen ei Pallo-Iirot lähtenyt otteluun mitenkään allapäin ja nähtiin hyvää yritystä ottelun loppuun asti. Ajoittain voi jopa sanoa vierailijoiden hallinneen keskikentän tapahtumia. Ensimmäisellä puoliajalla parhaat tilanteet tarjosi kuitenkin kotijoukkue, Taru Nuutinen pääsi rohkealla pelillään useita kertoja Iiro-vahdin kanssa kahden, mutta Paula Kangasmäki onnistui hienosti torjunnoissaan. Myös vastustajien Kaisa Rintala pääsi karkumatkalle, mutta Mari Raulio maalilla oli tarkkana.

Avausmaali syntyi Taru Nuutisen paukauttaessa ensin 20 metristä ylähirteen, josta pallo palautui kentälle. Muutaman flipperin jälkeen Taru sai pallon uudestaan ja syötti Jenni Sibeliukselle, jonka loistava suora jatko vei leidit 1-0 johtoon, ottelua oli pelattu vajaat puoli tuntia.

Toisen maalin viimeisteli sama palkittu parivaljakko, Taru Nuutinen antoi vapaapotkun ja Jenni hoiti loput maalin edustalla. Jennistä tuli alemman loppusarjan joukkueiden paras maalintekijä, maalisaldo loppusarjassa oli 9 ja yhteensä 19.

Joukkueen tsempparina palkittiin Minni Koskimäki ja huomionosoituksen saivat myös valmennusvastuun elokuussa ottaneet Maria Virolainen ja Maarit Ojanen.

020928 - Atlantis/B1 - JJK 0-2
B-nuorten SM-sarjan viimeinen ottelu pelattiin Talin hallissa. Kyse oli lähinnä kunniasta, kummallakaan joukkueella ei ollut vaaraa pudota tai mahdollisuuksia mitaleille.

JJK lähti heti alusta pitämään kovaa tempoa, johon kotijoukkueella ei ollut tarjota vastalääkettä. JJK:n liike oli hyvää ja pallo siirtyi pelaajalta toiselle taidolla. 7. minuutilla tullut JJK:n avausmaali oli ansaittu. Maalin jälkeen Atlantis heräsi ja pääsi paremmin kiinni pelirytmiin. Yksi vastaan yksi tilanteissa alkoi tulla voittoja ja syöttöjä saatiin enemmän perille omille pelaajille, mutta JJK:n puolustus pelasi hyvin ja kunnon maalintekopaikkoihin oli vaikea päästä. 23. minuutilla Atlantiksen maalivahti Antti Sirviö loukkaantui pallon tavoittelussa. Vaihdosta tullut Eki Alopaeus hoiti veskaritontin rutiinilla virheittä.

Toisella jaksolla 54. minuutilla JJK pääsi tekemään toisen maalinsa. JJK:n hyökkääjä hyödynsi Atlantiksen maalin edustalla syntyneen vastuuepäselvyyden ja tuikkasi pallon verkkoon. Pelin loppupuolella sisään vaihdetut Atlantiksen tuoreet pelurit Admir Sofic, Nikolai Babitzin ja Antti Toppari saivat aikaan uutta virinää kenttätapahtumiin, mikä näkyi vaarallisina tilanteina JJK:n kenttäpäädyssä. Tulokseen ei kuitenkaan saatu muutosta ja kausi jouduttiin lopettamaan tappiopeliin. JJK oli hyvä ja ansaitsi voittonsa.

020927 - Atlantis '90 etsii uusia pelaajia
MaTaPuPu-alueella toimiva Atlantis '90 etsii uusia pelaajia. Neljästi viikossa harjoittelevaan joukkueeseen mahtuu vielä viisi uutta pelaajaa. Jos Atlantis '90 kiinnostaa niin ota yhteyttä joukkueen vastuuvalmentajaan.

Jarkko Niinivaara
Puhelin 8721787 ja 050-3695907
Sähköposti helijar@saunalahti.fi

020926 - Lauantaina päätöskierros
Lauantaina pelataan viimeiset ottelut monella sarjatasolla. Atlantis Ladies kohtaa Puistolassa klo 13.00 Pallo-Iirot Raumalta. Akatemia pelaa samalla areenalla klo 16.00 paikallisottelun Kiffeniä vastaan. Lisäksi vielä Atlantiksen B-juniorit päättävät SM-sarjaurakkansa Talin hallissa klo 13.00 JJK:n isäntänä.

020923 - Verkko puhuu
Verkko puhuu -valikkoa on jälleen täydennetty uudella episodilla. "Junnut pelinappuloina" kertoo, kuinka Atlantiksen entinen pääyhteistyökumppani haluaisi nyt viedä seuran pikkujunioreilta talvikauden harjoituspaikan.

020923 - Ladies loppusarjan kolmanneksi
Nuori HJK/j taipui Laajasalon erittäin kuluneella ja huonokuntoisella nurmella luvuin 4-0. Ladies otti helpohkon rutiinivoiton ja samalla varmistui sijoittuminen kolmanneksi loppusarjassa.

Leidien nyt kohtaama joukkue oli nuorentunut, edellisellä kerralla vastassa olleista pelaajista viisi on loppusyksyksi pukenut emo-HJK:n pelipaidan ylleen. HJK/j kykeni vain muutaman kerran saamaan painetta Ladies-maalille.

Ensimmäisellä puoliajalla myös Ladies-hyökkäykset olivat tahmeita eikä monia tilanteita ollut. Sonja Plet pääsi tekemään ainoan maalin, kun Inkeri Anttila epäonnistui purussaan ja Sonja seurasi tilanteen laukaisi rauhalliseti tyhjään maaliin.

Toisen jakson ensimmäinen puolituntinen oli vahvaa Atlantis-peliä, maalintekijänä onnistui jälleen Jenni Sibelius knallin arvoisesti, erinomaiset avaavat syötöt tulivat Jonna Norppa-Rahkolalta, Sanna Kettuselta ja Noora Ollikaiselta. Jennin kauden maalisaldo ottelun jälkeen on 17.

Viimeisessä ottelussa ensi lauantaina Atlantis Ladies saa vastaansa sarjasta putoavan Pallo-Iirot.

020922 - EIF - Akatemia 3-0
- Hyvää sinappia! Juuri muuta tältä reissulta ei ole kerrottavaa, tiivisti joukkueenjohtaja Jari Söderström Akatemian Tammisaaren vierailun annin. Punapaitojen saldo pelistä jäikin varsin vaatimattomaksi: 0 pistettä, 0 maalia ja 0 varoitusta.

Ensi jaksolla Akatemia-junnut kontrolloivat peliä. Maalipaikkoja luotiin useampaankin osumaan, mutta viimeistely ei nyt ollut kohdallaan. Sen sijaan isännät käyttivät ainokaisen tekopaikkansa tehokkaasti, kun Kenneth Bredenberg karkasi läpiajoon ja sijoitti taukonumeroiksi 1-0.

Toisellakin jaksolla Akatemia pääsi maalipaikkoihin, mutta yksi toisensa jälkeen punapaidat epäonnistuivat maalinteossa. Myös EIF:llä oli koko joukko maukkaita tilanteita, ja viimeistely oli sen verran paremmin hallussa, että Bredenberg ja Magnus Huldin onnistuivat ohittamaan Mika Johanssonin.

Akatemian kauden viimeinen koitos on ensi lauantaina, kun joukkue kohtaa Puistolassa Kiffenin. Akatemia on jo varmistanut sarjapaikkansa kakkosessa, mutta Panda Askolinin nuoret suojatit lähtevät viimeiseenkin peliin voitto mielessä. Kiffen voitti joukkueiden kevätkierroksen pelin, joten pojilla on nyt revanssin paikka.

020921 - KuPS - Atlantis/B1 2-3
Peli pelattiin Kuopiossa Rauhalahden nurmikentällä. Ottelun alusta alkaen Atlantis piti yllä kovaa tempoa ja tahto tärkeisiin säilymispisteisiin oli korkealla. Hyvä ensimmäinen jakso näkyi tulostaululla: 20. minuutilla Matti Kangas syötti maalin eteen Marko Mikkoselle, joka siirsi nahkakuulan kuopiolaisten verkkoon. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Matti Kangas laukoi itse 25 metristä näyttävästi ja pallo löysi tiensä KuPSin veskarin selän taakse. Toiselle jaksolle KuPS terästäytyi ja alkoi saada maalintekopaikkoja. 46. minuutilla Antti Sirviö kaatoi KuPSin hyökkääjän läpiajossa ja pallo vietiin pilkulle; 1-2. 57. minuutilla koko pelin hyvin töitä tehnyt Tero Sjöblom pääsi yksin läpi. Kuopiolaisten maalivahti torjui puolittain ja paikalle tullut Mare Mikkonen lisäsi kauden maalisaldonsa SM-sarjassa 10:een maaliin. Pelin viimeisillä minuuteilla KuPS pääsi vielä kaventamaan ja viimeiset hetket Atlantis sai venyä, jotta pistesaalis saatiin pidettyä kolmessa.Pelin jälkeen KuPSin taustat palkitsivat herätyskellolla Atlantiksen parhaana Antti Sirviön.

Lopputulos varmisti SM-sarjapaikan säilymisen Atlantiksella myös ensi kaudella. 28.9. pelataan viimeinen kierros, jolloin Atlantis kohtaa Talin hallissa klo 13:00 Jyväskylän JJK:n.