UUTISET 1.6.-15.6.2002

Uutisarkisto

020615 - Atlantis/B1 - KPV-j 2-1
Sarjasijoitustaan (viimeinen) parempi Kokkolan Pallo-Veikot-juniorit tarjosi hyvän vastuksen kotijoukkueelle tärkeässä B-nuorten SM-sarjapelissä Siltamäen nurmella. Sarja on erittäin tasainen; putoamisviivan ja kärjen ero on vain viisi pistettä.

Atlantisdebyytin suorittanut Lauri Salmia lunasti heti pelipaikkansa jatkamalla päällään pelin avausmaalin 2. minuutilla Jesse Niinivaaran tarkasta keskityksestä. Hyvän alun jälkeen kokkolalaiset saivat otteen peliin ja kotijoukkue oli vaikeuksissa keskikentällä koko puoliajan lopun.

Toisen puoliajan alussa, 48. minuutilla Matti Kangas viimeisteli Joonatan Woodwardin keskityksen maaliin. Tämän jälkeen peliote taas hiukan kirposi ja vierailijat saivat ansaitun maalinsa yliajalla 82. minuutilla.

Kentänlaidan asiantuntijaraati nosti Atlantiksen "päivän pelaajiksi" topparin Jaakko Korvolan ja maalivahdin Antti Sirviön, joiden työskentely piti joukkuetta pystyssä vaikeina hetkinä.

020613 - KäPa kuritti Akatemiaa
Käpylän Pallo ei antanut vaisusti esiintyneelle Atlantis Akatemialle mahdollisuuksia kakkosen ottelussa Käpylän urheilupuistossa. HJK:n junioreista koostuva KäPa latoi taululle tylyt loppulukemat 4-1 (1-0). Ottelun hahmo oli isännille kolme maalia viimeistellyt Feras Abod, jota punapaitojen alakerta ei saanut kuriin alkuunkaan. KäPa:n neljäskin osuma lähti Abodin keskityksestä, jonka Anssi Koponen puski omaan verkkoon. Anssi paikkasi virhettään viimeistelemällä Akatemian lohdutusosuman.

Tappion myötä Atlantis Akatemia putosi etelälohkon jumboksi. Joukkueella on kahdesta pelistä saldona yksi voitto, kolme tasuria ja neljä tappiota. Pisteitä on koossa ainoastaan kuusi. Akatemialla on ennen sarjataukoa jäljellä kolme ottlua - joukkue kohtaa kotonaan Puistolassa FJK:n ja EIF:n sekä vieraissa Kiffenin.

020612 - Sport pistohyökkäyksillä voittoon
Tiistaina Ladies kohtasi kotonaan FC Sportin Vaasasta. Vieraat yllättivät pirteydellään ja saivat pisteet lopulta viimeisen minuutin maalilla 3-2 voiton.

Ottelu alkoi Ladies-painostuksella, mutta rangaistusalueen sisällä ideat loppuivat ja ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyi vasta Taru Nuutisen laukaistessa ylähirteen 16. minuutilla. Vahva pelin hallinta hyökkäyspäässä johti ongelmiin puolustuksessa. Sport oli jokaisen pallonriiston jälkeen hanakasti nousemassa. Nopeat syötöt ja puolustuksen ajoittainen haparointi loivat pohjaa pahalle sydämentykytykselle katsomossa ja vaihtopenkillä ja Sport pääsi johtoon, kun ottelua oli pelattu 18 minuuttia. Maali antoi intoa vieraille ja ottelu tasaantui aaltoillen puolelta toiselle loput ensimmäisestä puoliajasta.

Tauolla Ladies teki pelaajavaihdoksia ja kentälle kärkipelaajiksi tulleet Suvi Miettinen ja Jenni Sibelius kiittivät kääntäen tilanteen viidessätoista minuutissa 2-1 johdoksi. Sport pelasi varsin vaisusti toisella jaksolla, kunnes Marie Frost pistohyökkäyksellä tasoitti 77. minuutilla. Kun Marie kylmähermoisesti vielä onnistui vielä kerran oikean tolpan kautta saamaan pallon maaliin, oli riemu vaasalaisriveissä suuri. Kova Atlantis-yritys neljän minuutin lisäajalle ei riittänyt ja jäätiin pisteittä.

Edellisessä viime lauantaina pelussa ottelussa Ladies kärsi 2-6 tappion SC Raisiolle. Joukkue nukkui ensimmäisen puolituntisen, jonka aikana Raisio nousi 0-4 johtoon. Rivit saatiin sen jälkeen järjestykseen ja Jonna Norppa-Rahkola ja Sonja Plet tekivät kavennusmaalit. Raision kaksi lisämaalia tuli selvistä lippumiehen virheistä.

Tiukka ottelusuma jatkuu vierasotteluilla lauantaina Raumalla ja keskiviikkona Tampereella.

020612 - Peltonen Viro-maaottelussa
Tommi Peltonen Polvivammasta toipuva Akatemia-peluri Tommi Peltonen pelasi Tallinnassa Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa Viroa vastaan. Suomi voitti ottelun maalein 4-2. Tommi pelasi puoliajan ja syötti yhden maaleista.

020611 - Atlantis '92/Tottenhamille kultaa
Atlantis '92/Tottenham osallistui viime viikonloppuna Salossa pelattuun ABC-turnaukseen. Tapio Koskisen ja Tero Nylanderin luotsaama Tottenham aloitti turnauksen vahvasti voittamalla alkulokossa Halikon 8-0, SalPa Unitedin 4-1, Hirvensalo/2:n 6-0 ja pelaamalla 1-1 tasapelin TiPS/Interin kanssa.

Lohkovoitto tiesi Tottenhamille pääsyä mitalisarjaan. Mitalisarja koostui kolmen lohkon voittajista ja mitalien värit ratkaistiin yksinkertaisella sarjalla.

Mitalisarjan ensimmäisessä ottelussa Hirvensalo/1 voitti Uittamon 5-1.

Toisessa ottelussa Tottenham kohtasi Hirvensalo/1:n. Viimeiselle minuutille asti Hirvensalo johti 2-0, mutta taidolla, tsempillä ja onnella Tottenham sai käännettyä ottelun 2-2 tasapeliksi.

Ennen turnauksen viimeistä ja ratkaisevaa ottelua oli kaikki vielä avoinna - jännitys ja ilma oli käsin kosketeltavaa. Rankkasateessa alkanut ja lähes uima-allasolosuhteissa pelattu ensimmäinen puoliaika meni luonnollisesti Uittamolle 3-1. Takaa-ajoon tottunut Tottenham ei tilanteesta hätkähtänyt vaan aloitti raivoisan tsempin. Toisen puoliajan aikana helsinkiläisviikarit tekivät peräti 7 upeaa maalia ja voittivat ratkaisuottelun 8-3.

020610 - KäPa - Akatemia keskiviikkona
Atlantis Akatemia kohtaa keskiviikkona klo 18.30 Käpylän urheilupuistossa tutun paikallisvastustajan Käpylän Pallon. Akatemia saa mukaan pelikiellosta vapautuneen Ari Kuuselan sekä polvivammastaan toipuvan Tommi Peltosen. Sen sijaan joukkueen varusmiehet Miikka Bäckman ja Wiljam Halli ovat poissa vahvuudesta sotaharjoitusten vuoksi.

020609 - Ahlsell yhteistyökumppaniksi
LVI-alan ammattilainen Ahlsell Oy ja Atlantis FC ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuodelle 2002. Sopimuksen mukaan Ahlsell hyödyntää vuoden aikana mm. Atlantiksen lentävän managerin Aarne Tenkasen kykyjä.

020608 - Atlantis/B1 - Jazz 3-0
Marko Mikkonen Erinomainen Vuosaaren urheilupuiston nurmikenttä, kaunis auringonpaiste ja hyvä latautuminen B-nuorten SM-sarjaotteluun takasivat mukavan iltapäivän kotijoukkueelle. Heti alusta peli lähti raiteilleen ja Jazzin maalilla alkoi tapahtua jo toisella minuutilla, kun Marko Mikkonen ohjasi ylänurkan ohi maalin edustalta. 16. minuutilla Marko paikkasi vahingon ja teki avausmaalin kotijoukkueelle. Ensimmäisen puoliajan toisella puoliskolla kotijoukkueen peli hiukan sekosi ja Jazz pääsi peliin mukaan ja sai muutaman vaarallisen tilanteen.

Toiseen puoliaikaan tuli terästäytynyt Atlantis, joka loi ja tuhlasi maalipaikkoja niputtain. Maalinteossa onnistuivat 54. minuutilla Joonatan Woodward komealla laukauksella takanurkkaan ja 57. minuutilla Konsta Pitkänen laukauksella 16:n rajalta alanurkkaan.

12. KPV-j     7  0  2  5   7 - 12  2
Atlantiksen seuraava kotiottelu pelataan ensi lauantaina 15.6. Siltamäen urheilupuistossa. Kello 14.00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu KPV-j.

020607 - Atlantis '90/Pihlis syksyksi valiolohkoon
Atlantis '90/Pihlis on varmistanut puhtaalla pelillä D12-poikien piirisarjassa lohkovoiton ja näin selvittänyt tiensä syksyllä starttaavaan valiolohkoon. Kevään viimeisessä piirisarjan ottelussa Pihlis kohtaa Viikingit. Tiistaina 11.6. Kalliossa pelattava ottelu alkaa kello 18.00.

020607 - Atlantis ´89 aluesarjaan
Atlantis ´89 varmisti syksyksi paikan aluesarjaan jo ennen viimeistä kierrosta. Joukkue on pelannut kevätkierroksella kuusi ottelua, joista plakkarissa viisi voittoa ja yksi tappio. Atlantis ´89:n kevään viimeinen sarjapeli on Tapulin nurmella tiistaina 11.06. klo 18.00 ja vastassa PK-35:n ykkösjoukkue.

020606 - Kuusysi - Atlantis/B1 2-2
Atlantiksen B-junnut matkasivat Lahteen jalkarannan hienolle nurmikentälle ottamaan mittaa Lahden Kyysysistä tärkeässä SM-sarjan pelissä. Kummallekin joukkueelle pisteet olivat tosi tarpeeseen sarjassa säilymiseksi.

Kotijoukkueesta oli aistittavissa voimakas latautuminen peliin. Atlantista taas vaivasi bussimatkan lisäksi ehkä lievä "takki auki" -asenne, mikä kostautui heti toisella minuutilla Kyykän johtomaalina. Ensimmäistä Atlantispeliään pelannut Joonatan "Jompe" Woodward tasoitti ottelun 29. minuutilla tarkalla pudotuksella ulkona olleen maalivahdin taakse. Iloa ei riittänyt kuin kaksi minuuttia; kuusysiläinen karkasi läpiajoon ja tuikkasi pallon vierailijoitten verkkoon.

Atlantiksen tasoituksen teki toisella puoliajalla 58. minuutin kohdalla Joonas Ojalammi upealla lähilaukauksella maalinedustalta ylänurkkaaan. Atlantiksella oli noin 10 maalintekotilannetta, avopaikkaa ja läpiajoa, mutta onnea tai taitoa ei ollut mukana riittävästi. Toisaalta taas puolustuspeli oli lievästi tuuliajolla ja vaarallisia tilanteita riitti myös Kuusysille. Tilanteisiin nähden lukemat 2-2 hiukan mairittelevat kotijoukkuetta.

Atlantiksen joukkueesta erottui postiivisen kärkkäästi laitalinkkinä pelannut Jompe, joka varmasti tulee vielä tekemään lisää maaleja. Peter Saukkosen varoitustili täyttyi ja hän huilaa lauantain Jazz -pelin. Markus Alopaeuksen maanantain harjoituksissa saama nivusvamma osoittautui niin pahaksi, että hän on toipilas lopun kevätkautta.

020605 - Rantala pelasti pisteen
Atlantis Akatemia ja Malmin Ponnistajat pelasivat Puistolassa tiukan paikallistaiston. Molemmilla joukkueilla oli maalitilanteita koko joukko, mutta verkkoon saakka kumpikaan ei palloa saanut kuin kerran. Jani Karhunen ajoi 13. minuutilla vasemmalta läpi ja vei Ponnistajat 0-1 johtoon. Akatemia kuittasi 73. minuutilla, kun vaihdosta kentälle tullut Pete Rantala tykitti upean tasoitusmaalin. Peten lisäksi punapaidoista esiintyi edukseen maalivahti Tommi Särkkinen, joka sai muutamaan otteeseen venyä parhaimpaansa estääksen Ponnistajien lisäosumat.

Atlantis Akatemia on nyt pelannut seitsemän ottelua kakkosessa keräten kuusi pistettä. Akatemia-rehtori Panda Askolin saakin koulia suojattejaan vielä kovalla kädellä, ennen kuin putoamisviiva jää turvallisen etäälle. Toisaalta miesten kakkonen on monelle pelimiehenalulle junnupelien ja kolmosen otteluiden jälkeen osoittautunut varsin kovaksi haasteeksi. Työtä riittää vielä rutkasti.

020604 - Wiljam Halli Akatemiaan
Wiljam Halli (s. 1982) on liittynyt Atlantis Akatemian pelaajarinkiin. Viltsu on sähäkkä puolustuspelaaja, joka kasvattajaseuransa VJS:n riveissä on ollut voittamassa B-nuorten SM-pronssia. Poika on parhaillaan armeijassa, mutta Akatemian valmennusjohdon käytettävissä jo tiistaisessa Ponnistajat-pelissä. Pitkäaikaispotilaat Tuomas Metsberg ja Tommi Peltonen puuttuvat tiistaina vielä kokoonpanosta, kuten myös varoitustilinsä täyteen saanut Ari Kuusela.