Uutisarkisto

020430 - Verkko puhuu
Atlantiksen liigataipaleesta kertovaa Verkko puhuu -valikkoa on täydennetty jälleen kahdella uudella episodilla. "Median valta" kertoo tiedotusvälineiden roolista taistelussa Atlantiksesta. "Velkojat odottavat" puolestaan kuvaa tilannetta tänä päivänä, kun Atlantiksen velkojat yhä epätietoisina kyselevät saataviensa perään.

020429 - '89 Bremen hopealle Ilves-turnauksessa
Atlantis '89/Bremen aloitti turnauskautensa Tampereella perinteisessä Ilves-turnauksessa. Joukkue sai alkulohkossaan vastaansa aamuottelussa Ilves/Celticin, joka kaatui taistellen. Thomas Hämäläinen laukoi Bremenin voitto-osuman. Hienon esityön maaliin teki Simo Heikkinen. Iltapäivällä marssi FC Interin edustusjoukkue kentällä, mutta Bremenin pojat eivät kuvia kumartaneet. Keskikentän työmyyrät Sampo Kiviniemi ja Mikael Väisänen olivat maalien arkkitehdit. FC Inter pääsi lopussa kaventamaan loppunumeroiksi 2-1.

Välierässä Porin Jazz tuli oman lohkonsa voittajana vastaan. Tiukan taistelun jälkeen Jazz siirtyi yllättäen johtoon, sillä Bremenin pojat olivat kolisutelleet poikkihirttä kahdesti ja kerran Jazz onnistui siivoamaan pallon pois maaliviivalta. Toiselle jaksolle Bremen tuli sisuuntuneena ja jyräsi palloja kerta toisensa jälkeen Jazzin maalille. Kavennus tuli kovan prässin tuloksena. Maalivahti avasi suoraan päin omaa puolustajaa, jonka jalasta pallo kimposi omaan verkkoon. Bremenin voittomaali ei ollut enää onnenkantamoinen vaan kauniin yhdistelmän tulos. Mikko Granqvist antoi vapaapotkun noin 25 metristä yli muurin, josta Mikael Väisänen jatkoi pallon tarkasti alakulmaan ohi Jazzin maalivahdin.

Loppuottelun alla olivat poikien paikat kipeinä kolmesta täysvauhtisesta ottelusta ja kaksi pelaajaa oli jo pikku loukkaantumisten takia kokonaan sivussa. Silti lähdimme hakemaan turnausvoittoa. Maskun Palloseura tuli kovaa ja pelasi erittäin fyysistä jalkapalloa. Ottelu ei kuitenkaan ratkennut tuomarityöskentelyyn vaan MaPSin onnekkaaseen kaukovetoon, jossa Bremenin muutoin hyvin pelannut maalivahti teki arviointivirheen. Pallo pomppasi hänen ylitseen suoraan verkkoon. Bremen ei saanut kertaakaan kontrolloitua hyökkäystä vastustajan maalille vaan laidoista mentiin läpi viittä puolustajaa vastaan. Onnittelut Maskulle hyvästä pelistä!

Bremenin parhaat olivat Mikael Väisänen, Jussi-Petteri Väänänen, Mikko Granqvist ja maalivahtina ensimmäisen turnauksensa pelannut Joni Meramo.

020428 - HyPS - Akatemia 2-0
Hyvinkään vierailu oli odotetusti paha rasti Atlantis Akatemialle. Nuori Atlantis-joukkue ei kotiutunut Viertolan hiekalle, vaan fyysisempi isäntäjoukkue oli kaksinkamppailuissa vahvempi ja vei pisteet maalein 2-0 (1-0). HyPS iski avausosuman jo 5 minuutin pelin jälkeen, kun Pasi Pullinen pääsi etenemään vapaasti laukaisupaikkaan ja sijoitti pallon tarkasti alakulmaan. Akatemia yritti hakea tasoitusta, mutta tarkasti puolustanut isäntäjoukkue pysäytti hyökkäykset yleensä jo keskialueella. Kärkipari Tero Lönnblad - Alex pääsi muutamaan otteeseen maalipaikkaan, mutta verkkoon saakka palloa ei saatu. Lopullinen niitti tuli muutama minuutti ennen päätösvihellystä, kun Akatemia haki riskillä tasoitusta ja hyvinkääläiset pääsivät vastaiskusta viimeistelemään toisen osuman Tommi Särkkisen selän taakse. Akatemian pääluotsi Panda Askolin oli ottelun jälkeen pettynyt suojattiensa esitykseen: "Keskikentällä hävittiin liikaa kaksinkamppailuja. Emme olleet vielä valmiita tällaiseen painiin. HyPS halusi enemmän voittoa ja vei pinnat. Meilläkin oli omat paikkamme, mutta tällä kertaa palloa ei saatu häkkiin."

020427 - Honka - Atlantis/B1 3-3
Lauri Hakanen SM-sarja-avauksessa Atlantis kohtasi Hongan kesäisissä olosuhteissa Tapiolan urheilupuiston tekonurmella. Ennakkoasetelmissa Atlantis oli selkeasti haastajan roolissa, mutta yllättäen pelistä tuli tasainen ja maalirikas. Ottelua sävytti avausottelun jännitys ja henkilökohtaisia virheet molemmissa päissä. Honka teki avausmaalin 5. minuutilla, jonka Lauri Hakanen kuittasi minuuttia myöhemmin numeroihin 1-1. Vartin pelin jälkeen Honka nousi 2-1 johtoon Atlantiksen puolustuksen kommunikaatiokatkon pohjustamana.

Nikolai Babitzin Puoliajan jälkeen 42. minuutilla Atlantis avasi maalihanat: Nikke Babitzin lähetti loistavan puolenvaihdon Marko Mikkoselle, joka jatkoi taidolla puolivolleystä pallon Hongan verkkoon. Minuutti tämän jälkeen Matti Kangas pääsi tuikkaamaan johtomaalin ällistyneen honkaveskarin ohi. Kymmenen minuuttia myöhemmin aina vaarallinen honkalaituri Marko Ruuhijärvi pääsi karkaamaan läpi ja laittamaan tasoituksen Antti Sirviön selän taakse.

Ottelun jälkeen Catello myhäili tyytyväisenä ja myönsi joukkueelle lauantaiksi vapaapäivän.

020426 - Akatemia aloittaa Hyvinkäällä
Atlantis Akatemia aloittaa urakkansa kakkosessa lauantaina klo 15.00 Hyvinkäällä Viertolan hiekkakentällä. Akatemia kohtaa sarja-avuksessa isäntäjoukkue Hyvinkään Palloseuran. HyPS on kokenut kakkosen miehistö, joten helpolla eivät Atlantis-junnut tule pisteitä Helsinkiin viemään. Panda Askolin saa liikkeelle suhteellisen iskukykyisen miehistön, vaikka muutama toipilas joukkueessa onkin. Anssi Tamminen jää sairaana pois, ja pitkäaikaispotilas Tuomas Metsberg on vasta toipumassa polven tähystysleikkauksesta. Lisäksi joukkueen mukana harjoitellut brasilialaispelaaja Marcello ei ole vielä edustuskelpoinen, sillä kaverin pelilupa on yhä Kreikassa.

020425 - B-nuorten sarja-avaus Espoossa
B-nuorten SM-karsintasarja alkaa huomenna. Ensimmäistä kertaa Atlantiksen historiassa juniorimme pelaavat valtakunnan pääsarjassa. Huomenna perjantaina Catellon johtama joukkue kohtaa FC Hongan Espoossa. Atlantiksen ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 4.5. Siltamäessä, jolloin vastaan asettuu Turun FC Inter.

B-nuorten kaikki ottelut löytyvät kohdasta "Päivästä päivään".

020424 - Atlantis '95 pronssille
Atlantis '95 -juniorit avasivat kevätkauden PK-35-turnauksessa. Turnaus alkoi sunnuntaiaamuna Pihlajamäen kentällä. Avaus pelissään atlantisjunnujen otteissa näkyi jännittäminen ja tulos oli sen mukainen. Honka voitti pelin maalein 5-1. Atlantiksen toisessa pelissä HPS kaatui 4-1. Kolmannessa ottelussa atlantispoikien peli jatkui erinomaisena ja Puistolan Urheilijoita kaatuivat numeroin 6-0. Neljännessä ottelussa vastaan asettui turnauksen isäntäjoukkue PK-35, joka sai taipua numeroin 3-0. Turnauksen pronssiottelussa Atlantis sai vastaansa RiNS:n. Kahden väsyneen joukkueen kohtaminen päättyi Atlantiksen ansaittuun 4-0 voittoon.

Atlantiksen tsempparina palkittiin Jori Savela.

Atlantiksen prossijoukkueessa pelasivat: Honkala Tuomas, Iltanen Joni, Juvonen Miika, Kervinen Tuukka, Korhonen Jimi, Montonen Mikko, Nylander Elias, Oyebola Taso, Puoti Valtteri, Rikkilä Tuomas, Savela Jori, Wähm Alex. Joukkuetta valmentavat: Kivelä Marko ja Honkala Pasi.

020421 - Mira Nieminen juoksi Ilvekselle voiton
Kauden avausottelu Puistolan hiekkakentällä käytiin hienossa kevätsäässä. Vierailija vei pisteet, kun Ilves käytti vahvinta asettaan, nopeita vastaiskuja. Samaan oli pari viikkoa aiemmin kaatunut talvisarjan pronssiottelussa myös MPS. Tappiosta huolimatta Ladies-otteet olivat varsin hyvät, peliä pystyttiin hallitsemaan ja erityisesti keskikentälle viiden vuoden tauon jälkeen paluun tehnyt Jonna Norppa-Rahkola näytti olevansa erinomaisella kehitysuralla loppukautta ajatellen.

Mari Salonen Ensimmäisen puolituntisen ajan kotijoukkue oli hienokseltaan niskan päällä. Ilveksen huippumaalivahti Satu Peltonen eliminoi monet hyökkäykset jo ennakolta poimien keskitykset ja erikoistilanteet hallitusti. Ilves-pelaajisto ja erityisesti Mira Nieminen keskittyi alkupelin lähinnä kiukuttelemaan Katriina Elovirran määrätietoisesti toimineelle tuomarikolmikolle. Noin puolen tunnin pelin jälkeen nähtiin ensimmäinen vaarallinen Ilveksen läpijuoksu keskiviivalta. Vapaana karkuun päässeen Sanna Talosen keinot loppuivat kuitenkin päätyrajalle. Jakson loppua kohti paine siirtyi Atlantis-päätyyn ja kerran Mari Salonen joutui tekemään haamupelastuksen. Tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toinen jakso käynnistyi ensimmäisen kaltaisesti, Atlantis painoi peliä ja sai useita kulmapotkuja, maalinteko oli kuitenkin vaikeaa. Puoliajan keskivaiheilla pääsi Ilveksen nuori lupaus Leena Puranen pyörittämään viiden minuutin ajan peliä, ensin rakensi itselleen kahdesti vetopaikan ja laukaukset lähtivät maalia kohti tulisesti ja lopulta oli arkkitehtina, kun Mira Nieminen pääsi juoksemaan karkuun voittomaalin tekoon. Mira pääsi toisenkin kerran läpi, mutta Mari Salonen poimi rohkeasti pallon jaloista pois.

Ladies yritti viimeisen kymmenen minuutin ajan vimmatusti tasoitusmaalia ja kolme erinomaista maalipaikaa saatiin luotua, viimeistelyssä ei kuitenkaan onnistuttu. Maalit ratkaisevat ja tehty maali ei ollut sattumaa, niinpä pisteiden voi sanoa menneen oikeaan osoitteeseen. Ei pistejakokaan väärin olisi ollut, sen verran vahvaa oli Ladies-peli.

Ladies-pelaajista palkittiin Taru Nuutinen ja Jonna-Norppa-Rahkola. Ilvesläisten tärkeimmät pelaajat olivat Leena Puranen ja Satu Peltonen.

Seuraavana ottelu: HJK/J - Atlantis Ladies helatorstaina 9.5.

020420 - Atlantis - Kelohonka 1-0
Nico Weckström Atlantis Akatemia kohtasi Tapulin urheilupuistossa pelatussa ottelussa Espoon Kelohongan. Ottelun ainokainen maali syntyi 60. minuutilla kun vaihdosta kentälle tullut Nico Weckström jatkoi Marcellon syötön maaliin. Perinnetietoisen päävalmentaja Askolinin mukaan kenraaliharjoitukseksi tarkoitetun ottelun huono taso tietää hyvää ensi lauantaina pelattavaan Kakkosen ensi-iltaotteluun HyPS - Atlantis.

020419 - Viking Line yhteistyöhön Atlantiksen kanssa
Atlantis on allekirjoittanut jatkosopimuksen monivuotisen yhteistyökumppaninsa Viking Linen kanssa. Näin ensi kaudellakin Atlantis-joukkueet matkustavat punaisilla laivoilla - mm. Akatemia IFK Mariehamnin vieraaksi.

020418 - Akatemia kohtaa Exeterin
Atlantis Akatemia kohtaa lauantaina 13. heinäkuuta Englannin III divisioonassa pelaavan Exeterin. Kansainvälinen koitos pelataan Akatemian tulevan kauden kotiareenalla Puistolassa.

020417 - Uudet nettiosoitteet
Atlantis FC:n nettiosoite on http://personal.inet.fi/urheilu/atlantis/ . Atlantiksen sähköpostiosoite on tällä hetkellä atlantis@co.inet.fi. Atlantis-domain www.atlantisfc.fi palaa käyttöön lähipäivinä.

020416 - Ladies - FC Honka 3-0
Sanna Kettunen Ladies-joukkue otti ensimmäistä kertaa tuntumaa Puistolan hiekkakenttään. Ensimmäisen vartin Ladies hallitsi paremmin pomppupallot ja parhaimmillaan Sanna Kettunen kokeili yläriman kestävyyttä. Sitten Honka oivalsi, että palloa täytyy pitää maassa ja pystyi rakentamaan tilanteita koko loppujakson ajan ja olisi jopa ansainnut johdon. Tauon jälkeen pääsivät Atlantis-naiset juoneen mukaan ja heti toisen jakson alussa Jonna Norppa-Rahkola antoi loistokeskityksen ja Sonja Plet avasi maalitilinsä. Sonja pukkasi 2-o osuman ja Sanna Kettunen viimeisteli komealla ulkosyrjävedolla ylänurkkaan loppuluvut 3-0. Ottelu antoi hyvää tuntumaa uuden alustan oikkuihin ja Ladies-joukkue on valmis kohtaamaan Ilves-neidot ensi lauantaina klo 13 pelattavassa ensimmäisessä NSM-sarjan ottelussa Ilvestä vastaan.

020416 - Tauriainen maalinteossa
Atlantiksen kautta Norjaan siirtynyt Kimmo Tauriainen ampui 84. minuutilla joukkueensa ainokaisen IK Startin kotiavauksessa. Avauskierroksen ottelu Start - Stabäk päättyi tasanumeroihin 1-1.