UUTISET 1.4.-15.4.2002

Uutisarkisto

020415 - Akatemia - Ponnistus 0 - 7
Ponnistus tarjosi Gold Cupin finaalissa Akatemian junnuille sellaisen pyörityksen, että tuskin pojat kotiin löysivät. Pääinkvisiittori Panda Askolinin ilme oli pelin jälkeen sen näköinen, että ensi viikon treeneissä ei hirmu hauskaa tule olemaan. Kiitokset isäntäjoukkue Ponnistukselle jalkapallon oppitunnista sekä hienosti järjestetystä turnauksesta!

020414 - Verkko puhuu
Olemme jälleen täydentäneet Verkko puhuu -valikkoa kolmella uudella episodilla. "Palloliitto avittaa", "Tyrmäysisku" sekä "Jälkipyykkiä" kertovat Palloliiton ja Jalkapalloliigan roolista taistelussa Atlantiksesta. Ne kertovat myös, miten Palloliitto venyttää omia sääntöjään sallimalla Atlantiksen sarjapaikan siirron uudelle taholle niin, että tämä joutuu ottamaan vastatakseen alle 50 % vanhan seuran veloista. Tällä päätöksellä liitto tekee ison palveluksen yhteistyökumppanilleen Finnforestille - ja ajaa samalla muutaman ihmisen henkilökohtaiseen konkurssiin.

020413 - Espoo - Akatemia 2-3
Atlantis Akatemia esitti vaihteeksi heikomman variaation osaamisskaalastaan. Akatemian nuoret pelimiehenalut lähtivät edellismatsin 8-0 voitto mielessään FC Espoota vastaan. Punapaidoilta puuttui tuttu liike ja aggressiivisuus. Kun vielä syötöt pelattiin huolimattomasti ja purkupallot lensivät parhaimmillaan huimat kymmenen metriä, taululla oli puoliajalla 2-0 lukemat espoolaisille. Panda Askolinin kiitospuhe herätti hiukan Akatemia-junnuja tauolla, mutta vasta viimeisen vartin aikana otteisiin tuli tuttua ryminää. Ensi Pete Rantala ampui kavennuksen, sitten Vekku Virtanen puski tasoituksen ja viimeisellä minuutilla Marcello upotti voitto-osuman. Näin Akatemia varmisti paikkansa Gold Cupin finaalissa sunnuntaina klo 14.00. Finaalivastustajana on isäntäjoukkue Ponnistus.

020412 - Atlantis/B1 - AC Vantaa/B 0-1
Atlantis/B1 kohtasi 1. divarin AC Vantaan B-junnut Pallokentän tekonurmella harjoitusottelun merkeissä loistavissa keliolosuhteissa. Tasaisen 80. minuutin vääntämisen jälkeen lukemat olivat vantaalaisille 1-0, mikä sai atlantislaisten päät painuksiin. Maalintekotilanteita ei osattu hyödyntää ja AC:n maali voidaan kirjata omaan piikkiin. Vantaalaiset pääsivät tuikkaamaan maalinsa ensimmäisellä jaksolla kulmapotkun jälkitilanteessa, kun tilanteen purkaminen ei onnistunut. Catello piti pelin alkua ja loppua Atlantiksen kannalta ihan hyvinä, mutta keskivaiheilla ei homma toiminut.

020410 - Atlantis perustaa lisää joukkueita
Atlantiksen juniorijoukkueiden määrä jatkaa kasvuaan. Toukokuussa starttaavat uusina joukkueina 1996-syntyneiden ja 1995-syntyneiden poikien joukkueita. Poikajoukkueiden lisäksi Atlantis Ladiesin on tarkoitus saada rinnalleen tyttöjoukkueita. Ensimmäiset tyttöjoukkueet on tarkoitus perustaa 1993-1996 - syntyneille.

Joukkueissa tilaa

Jatkossa kohdasta "Juniorit" löytyy kunkin joukkueen reaaliaikainen pelaajatilanne eli sivuiltamme löytyy tieto kunkin joukkueen pelaajatarpeesta.

Reilu Peli ja Kaikki Pelaa

Atlantiksen junioritoiminta alkoi vuonna 1998. Ensi kesän aikana tulee Atlantiksen väreissä pelaamaan noin 25 joukkuetta. Atlantis on seura jossa kaikki (-13 v) joukkueet ovat hyväksyneet "Kaikki pelaa"-periaatteet, junioreilta ei ole koskaan peritty jäsenmaksua ja junioreiden olosuhteiden eteen on tehty lujasti töitä.

Yhteydenotot

Jos jalkapallo kiinnostaa niin ota yhteyttä junioripäällikköömme Kenneth Soljaan (p. 3867296, 040-5395150). Voit ottaa yhteyttä myös suoraan joukkueidemme yhteyshenkilöihin. Yhteyshenkilöiden yhteystiedot löytyvät kohdasta "Juniorit".

020409 - Ponnistajat - Akatemia 0-8
Atlantis Akatemia lähti pirteästi toiseen Gold Cupin otteluunsa Malmin Ponnistajia vastaan. Kaksikko Marcello-Lönnblad teki alati tuhojaan keltapaitojen puolustuksen keskellä. Tero puski avausosuman brassin mainiosta keskityksestä. Sen jälkeen Marcello tykitti Teron syötöstä pallon yläkulmaan ja siitä innostuneena latoi vielä kolme osumaa lisää. Muut Atlantis-maalit kirjattiin Ari Kuuselalle, Kimmo Arolle ja Eero Voipiolle. Akatemian kolmas koitos turnauksessa on ensi lauantaina klo 12.00 FC Espoota vastaan.

020408 - Atlantis '93/Itä-Helsinki pronssille
Lauantaina 6.4 pelattiin Ruoholahden kuplassa miniturnaus. Atlantis '93/Itä-Helsinki pelasi hienon turnauksen. Ensimmäinen matsi HPS Interiä vastaan oli hyvin tasaväkinen ja Atlantis johti ottelua 2-1 viimeiselle minuutille saakka, mutta sitten vastustaja pääsi yllättämään ja teki tasoitusmaalin loppuhetkellä.

Seuraavaan matsiin HPS Barcaa vastaan saatiin peli kulkemaan hyvin ja olimme taas voitolla 2-1, mutta vastustaja pääsi jälleen kuittaamaan viimeisellä minuutilla tasoihin.

Kolmas peli pääsi jo lipsahtamaan 0-2 tulokseen, mutta Atlantis kokosi hienosti itsensä ja teki viimeisten kahden minuutin aikana 2 maalia tasoittaen tilanteen. Riemu oli rajaton ja tasapeli tuntui voitolta. Turnauksen voitto meni HPS Interille, mutta Atlantiksen hyvä fiilis näkyi ja kuului; kolmas sija oli hyvän taistelun tulos. Olipas hieno turnaus.

020408 - Atlantis '91/Tiikereissä on tilaa
Atlantis '91/Tiikerit etsii muutamaa pelimiehen alkua. Joukkueen toiveena olisi että uusille tulokkaille pallo olisi entuudestaan tuttu. Jalkapallosta kiinnostuneet pojat voivat ottaa yhteyttä valmentajiin Jari Möltsi p. 3463839 (k), 86262511 (t) ja Arto Pulliainen p. 3861904 (k), 1332929 (t).

020408 - Futura B-pojat - Atlantis Ladies 4-1
Atlantis Ladies otti tuntumaa kovaan vauhtiin pelaamalla B-poikajoukkuetta vastaan. Ensimmäisellä jaksolla Atlantis Ladies jäi selvästi poikien jalkoihin (maalit 3-0), mutta toinen puoliaika oli jo tasaisempi (maalit 1-1). Maali: Sanna Kettunen

020407 - KäPa - Akatemia 0-0
Käpylän Pallo ja Atlantis Akatemia pelasivat maalittoman tasapelin Gold Cupin avausottelussaan Brahen kentällä. Ottelu oli kahden nuoren joukkueen tiukkaa taistoa, jossa yritystä riitti molemmilla. Ensi jakso oli hienokseltaan mustapaitaisten HJK-junnujen hallintaa, mutta toisella puolikkaalla punaiset Atlantis-nuoret saivat peliä yhä enemmän kontrolliinsa. Akatemian seuraava koitos Gold Cupissa on ensi tiistaina, kun joukkue kohtaa Malmin Ponnistajat klo 19.30.

020407 - Kakkosen otteluohjelma valmistui
Atlantis Akatemian Kakkosen ottelupäivät, alkamisajat ja kentät ovat nyt selvillä. Korjattu otteluohjelma löytyy kohdasta "Päivästä päivään".

020406 - Atlantis/B1 - Gnistan/B 7-0
Piirin valiolohkon toisessa ottelussa Atlantis/B1 kohtasi Gnistanin. Pelin alun takkuilun jälkeen Peter Saukkonen ruuvasi 30. minuutilla Atlantiksen maalihanat auki hallitulla roikulla Gnistanin tyhjään maaliin. Seuraavan parin minuutin aikana Gnistanin kipinä sammui Atlantiksen kahdella nopealla lisämaalilla, joissa arkkitehteinä olivat Lauri Hakanen ja Tero Sjöblom. Toisen jakso luonne oli se, että kotijoukkue teki mitä halusi ja Gnistan koetti pistää kapuloita rattaisiin. Tero teki vielä kaksi maalia ja Marko Mikkonen sekä Admir Sofic yhdet mieheen. Lisäksi maalitekopaikkoja oli saman verran lisää. Catellon peräänkuulutti enemmän huolellisuutta ja ajatusta maalin edessä. Gnistanin taktiikkana oli nostaa tehokkaasti puolustuslinjaansa ja jättää Atlantiksen hyökkääjät paitsioon, missä se onnistuikin tosi hyvin. Linjatuomarit nostivat lippujaan niin taajaan, että kärsinevät kipeistä olkapäistä ainakin seuraavan viikon.

020406 - Jullesta Akatemia-kapu
Juhani Koivuranta valittiin Atlantis Akatemian kapteeniksi alkavalle kaudelle. Varakapteeneina toimivat Tero Lönnblad ja Mikko Virtala. Julle debytoi uudessa roolissaan jo sunnuntaina, kun Akatemia kohtaa Gold Cupin avauspelissään Käpylän Pallon.

020405 - LoRi - Atlantis Ladies 1-3
Ladies siirtyi ottamaan tuntumaa hiekkakenttään Loviisassa, jossa pirteästi pelannut LoRi kaatui 1-3 numeroin. Atlantis-maalit: Hanna Pyhäjärvi, Sanna Kettunen ja Jenni Sibelius. Ensimmäinen NSM-ottelu pelataan jo kahden viikon kuluttua 20. huhtikuuta. Valmistautumisohjelmassa on seuraavana vuorossa Futuran 85-poikien joukkue sunnuntaina Porvoossa.

020404 - Atlantis/A - MPS/A 6-1
Atlantis/A kohtasi eilen piirisarjan ottelussa MPS/A:n. Ottelun ratkesi jo ensimmäisen puolituntisen aikana Atlantiksen Jori Apilan 1-0 ja Aapo Ranisen 2-0 maaleilla. Puolen tunnin kohdalla MPS:lla oli vielä pieni mahdollisuus päästä peliin mukaan, mutta Mika Johanssonin torjuma rangaistuspotku teki malmilaisten toiveet tyhjiksi. Apila viimeisteli lopulta hattutempun eli kolme maalia. Hänen lisäkseen Atlantiksen maaleja viimeistelivät Raninen 2 ja Epa Voipio 1. Tapulin taksitolpalta tavoitettu valmentaja Epu Alaranta piti pelaajien esitystä hyvänä ja valmentajien toimintaa erinomaisena.

020404 - Kausikortit myynnissä
Atlantis Akatemia ja Atlantis Ladies tarjoavat yhteiskausikortin tulevan kauden koitoksiin tutustumishintaan 40 euroa. Kortti oikeuttaa molempien joukkueiden kaikkiin kotiotteluihin. Akatemian ryhmä on täynnä nuoria, lupaavia jalkapalloilijanalkuja, joten taitavaa ja viihdyttävää futista on varmasti tiedossa. Ladies pyrkii parhaansa mukaan haastamaan naisfutiksen perinteisiä suurseuroja ja taistelee tosissaan mitalisijoista. Molemmat Atlantis-joukkueet pelaavat kesän kotiottelunsa Puistolan areenalla. Tilaa oma kausikorttisi osoitteesta toimisto@atlantisfc.fi.

020402 - Neljä vapaapäivää
Atlantis Akatemian nuoret jalkapalloilijanalut palaavat tänään pääsiäislomalta yhteisharjoituksiin. Loppukuuksi Panda Askolin onkin kehitellyt suojateilleen mukavasti ohjelmaa, sillä Akatemia-pojille on tässä kuussa luvassa kokonaista neljä vapaapäivää.

020401 - Sonja Plet U21-maajoukkueen leirille
Sonja Plet Naisten ja U21-naisten maajoukkue-ehdokkaat kokoontuvat 3.-4.4. pidettävälle pelileirille Eerikkilään. Ladies-pelaaja Sonja Plet on kutsuttu U21-joukkueeseen. Naisten maajoukkue valmistautuu kevään MM-karsintaotteluihin ja U21-joukkue kesän Nordic-turnaukseen.