UUTISET 16.9.-31.9.2001

Uutisarkisto

010929 - Fanilippuja yhä saatavilla
Aktiivisille Atlantis-faneille löytyy vielä 30 mk:n erikoishintaisia pääsylippuja maanantain paikallispeliin HJK - Atlantis. Ilmoittautumiset toimistoon (e-mail: toimisto@atlantisfc.fi tai puh: 09 - 589 36 570) maanantaihin klo 15.00 mennessä. Liput lunastettavissa ennen peliä katsomolohkon 101 lippuluukulta ilmoittautumisten mukaisesti. Tervetuloa kannustamaan Atlantista!

010929 - Haka/B - Atlantis/B1 1-6
Atlantis aloitti Valkeakoskella salama-alulla. Ottelua ei oltu pelattu täyttä minuuttiakaan kun Tom Sanden irtosi maalintekoon Janne Tuomisen hyvästä pystysyötöstä. Neljän minuutin päästä Jesse Niinivaara pisti pallon verkkoon jo toistamiseen. Liekö tehokkaan alun ansiosta pojat pelasivat hienoa ja vapautunutta peliä, jonka seurauksena Markus Saramäki sijoitti 3. maalin vasempaan alakulmaan 33. minuutilla. Toisella puoliajalla peli jatkui Atlantiksen täydellisessä hallinnassa ja maalipaikkoja tuli tukuttain. Puoliajan 59. - 69. minuutin välillä Atlantis kaunisteli lukemia kolmasti. Ensin Tom teki toisen maalinsa Ranisen Aapon upeasta syötöstä. Sitten Olli Rauhala ja maalivahti Mika Johansson avasivat kauden maalitilinsä. Mika täräytti Atlantikselle tuomitun rankkarin varmasti sisään. Haka rikkoi kuparisen viimeisellä minuutilla Atlantiksen jo hieman löysättyä. Catello oli tyytyväinen poikien vapautuneeseen ja sovitun taktiikan mukaiseen peliin. Kunto on ajoitettu juuri oikeaan aikaan ennen ratkaisuhetkiä. Kauden viimeinen peli pelataan 6.10. lauantaina klo 15.00, jolloin vastaan asettuu sarjassa toisena oleva Jokerit. Tasapelikin tuosta ottelusta riittää nostamaan joukkueen Suomen mestaruussarjaan. Koko kauden toinen tappio sen sijaan tietäisi mestaruussarjapaikkaa Jokereille. Todella mielenkiintoinen ottelu on siis tulossa. Catellon sanoin "kauden tärkein ottelu".

010928 - Atlantis hakee neljättä voittoaan HJK:sta
Sarjapaikkansa varmistanut Atlantis yrittää säilyttää voitollisen saldonsa paikallisvastustaja HJK:ta vastaan. Kauden aikaisemmat ottelut ovat päättyneet Atlantiksen eduksi 1-0 ja 1-2 . Suomen cupista Atlantis pudotti HJK:n jatkoajalla, joten helsinkiläiset lähtevät eittämättä vahvalla revanssi-hengellä maanantain otteluun.

- HJK pelaa mestaruudesta, Atlantis kunniasta, Atlantiksen valmentaja Ari Tiittanen tiivistää. - Olemme osanneet jostain syystä pelata "oikein" HJK:ta vastaan, ja samanlaisella taktiikalla lähdemme nytkin liikkeelle. HJK on ollut hivenen hallitsevampi, mutta puolustuksemme on onnistunut Jyrän jengiä vastaan todella hyvin. HJK:n kohtaaminen on aina kiinnostava haaste, Arska kertoo.

Atlantis pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla. Sivussa ovat ainoastaan takareiden revähdyksestä kärsivä Erkka Lehtola sekä punaisen kortin Vaasassa saanut maalivahti Alexander Mitsuk.

- Maanantain peli on meille erittäin hyvää valmistautumista Suomen cupia ajatellen, sillä sarjasijoitustamme emme juurikaan pysty enää nostamaan. Motivaatio-ongelmia ei kuitenkaan ole, sillä HJK sytyttää aina, Tiittanen ennakoi.

010928 - Atlantikselle naisjoukkue
Atlantis saa ensi kaudeksi oman joukkueen naisten SM-sarjaan, kun nykyinen FC Puistola vaihtaa Atlantiksen väreihin. Atlantis-perheen uusin tulokas toimii jatkossa nimellä Atlantis Ladies ry. Edustusjoukkueen lisäksi Ladies aikoo käynnistää myös aktiivisen juniorityön.

Puistola kotiareenana

Atlantiksen naisjoukkue pelaa jatkossakin tutulla kotikentällään Puistolassa. Tänä vuonna niukasti yläloppusarjasta karsiutunut ja lopulta alaloppusarjan kakkoseksi sijoittunut joukkue aikoo ensi kaudella parantaa sijoitustaan ja nousta mukaan mitalikamppailuihin. Toivotamme uusimman Atlantis-joukkueen lämpimästi tervetulleeksi seuraan!

010927 - Suomen cupin välieräparit arvottu
Suomen cupin välieräparit on tänään arvottu HJK - Parma -ottelun tauolla. Atlantis kohtaa vieraissa TPS - Haka -ottelun voittajan. Toinen ottelupari on Tampere United - MyPa. Välierien runkopelipäivä on keskiviikko 17.10. Suomen Cupin finaali pelataan lauantaina 10.11. klo 17 Helsingin jalkapallostadionilla.

010927 - Hukkareissu Vaasaan
Atlantiksen historian kolmas Vaasan vierailu päättyi yhtä tuloksettomasti kuin aikaisemmatkin. Loppulukemat olivat tylyt 4-1 (0-0) isäntien eduksi. Näin Vaasan valloitus jää punapaidoilta ensi kauteen.

Pilkku ratkaisi

Ottelu oli tasaista vääntöä lähes 70 minuuttia. Keijo Huusko iski isännille johtomaalin, mutta Atlantiksella oli muutama mainio tasoituspaikka. Tämä jälkeen tuli kuitenkin ratkaisu, kun erotuomari Herkko Holopainen määräsi pallon pilkulle ja poisti Aleksander Mitschukin kentältä. Isännät tekivät rankkarista toisen maalin ja latoivat nopeaan tahtiin vielä kaksi lisäosumaa. Adrianon kavennusmaali viimeminuuteilla ei punapaitoja lohduttanut.

Ratkaisu puhutti

Holopaisen tuomiot nousivat pääpuheenaiheeksi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Atlantis-luotsi Ari Tiittanen tyytyi kuitenkin kommentoimaan ainoastaan: "Sillä ei ole merkitystä, mitä minä niistä ajattelen. Tuomari tekee kentällä päätökset." Atlantis ei viime vuosina ole ollut oululaistuomari Herkko Holopaisen suosiossa, sillä Sashan ulosajo oli jo neljäs Holopaisen punainen kortti Atlantis-pelurille kahden vuoden sisällä.

010927 - Fanilippuja Klubi-matsiin
HJK tarjoaa jälleen aktiivisille Atlantis-faneille 30 mk:n erikoishintaisia pääsylippuja ensi maanantain paikallispeliin HJK - Atlantis. Ilmoittautumiset toimistoon (e-mail: toimisto@atlantisfc.fi tai puh: 09 - 589 36 570). Liput lunastettavissa ennen peliä katsomolohkon 101 lippuluukulta ilmoittautumisten mukaisesti. Tervetuloa kannustamaan Atlantista!

010926 - Suomen cupin välierät arvotaan torstaina
Suomen Cupin välieräkierroksen arvonta suoritetaan torstaina 27.9. Uefa Cupin ottelun HJK - Parma puoliajalla Finnair Stadiumilla n. klo 18.50. Arvonnan suorittaa suorassa TV2:n lähetyksessä muusikko ja futispersoona Tommi Läntinen. Jäljellä oleva puolivärieräottelu FC Haka - TPS pelataan vasta 14.10. Tämän ottelun voittaja menee neljäntenä joukkueena Suomen cupin välieriin yhdessä Atlantis FC:n, MyPan ja Tampere Unitedin kanssa. Välierien runkopelipäivä on keskiviikko 17.10. Suomen Cupin finaali pelataan lauantaina 10.11. klo 17 Finnair Stadiumilla.

010925 - PP - Atlantis/2 2-6
Atlantiksen reservimiehistö jatkoi voitokkaasti Kolmosessa kukistamalla Pallo-Pojat maalein 2-6 (1-2). Pallokentän keinonurmella pelattu ottelu ei tarjonnut suuria pelillisiä hienouksia, mutta Atlantis-junnujen liike ja taito takasivat täyden pistepotin. Janne Weckström viimeisteli kolmesti erikoistilanteista - kaksi vaparia & yksi rankkari verkon perille. Muut osumat kirjattiin Tommi Peltoselle, Tero Lönnbladille ja Eero Voipiolle. Reservien seuraava koitos on lauantaina 06.10., kun joukkue kohtaa kotonaan Apollon.
 1. Atlantis/2  20 16  0  4 72 - 22 48 (+50)
--------------------------------------------
 2. Futura      19 13  1  5 48 - 30 40 (+18)
 3. KP-75       19 11  3  5 49 - 31 36 (+18)
 4. FC Espoo    19  8  6  5 33 - 28 30 ( +5)
 5. VJS         19  9  2  8 35 - 26 29 ( +9)
 6. TuPS        19  9  2  8 37 - 43 29 ( -6)
 7. Pöxyt       19  8  3  8 45 - 43 27 ( +2)
 8. MPS/2       19  6  6  7 33 - 43 24 (-10)
 9. FC Ogeli    19  7  2 10 40 - 39 23 ( +1)
10. Apollo      19  6  3 10 35 - 50 21 (-15)
11. PP FC       20  3  5 12 32 - 62 14 (-30)
12. Derius Team 19  1  3 15 22 - 64  6 (-42)

010924 - Atlantis matkustaa Vaasaan
Keskikastissa tukevasti majaileva Atlantis kohtaa keskiviikkona VPS:n toistamiseen tällä kaudella. Ensimmäisen kohtaamisen kesäkuussa veivät vaasalaiset numeroin 2-0. - Meillä on hyvässä muistissa edellinen vierailumme Vaasaan. Jäimme silloin pahasti jyrän alle, joten voimme vain parantaa edellistä esitystämme, Atlantiksen Ari Tiittanen kertoi.

Atlantis matkaa Vaasaan ilman kapteeniaan Rami Rantasta, joka kärsii edelleen pohjevammasta. - Räde pystyisi periaatteessa pelaamaan, mutta haluamme varmistaa että mies on täydessä pelikunnossa loppukauden koitoksissa. Siksi on parempi, että Rantanen huilaa vielä tämän pelin, Tiittanen ilmoitti.

Rantasen seuraksi Vantaalle pikkukolhuja jäävät parantelemaan Erkka Lehtola, Mikko Harila ja Oscar Geagea.

- Vaasan viimeaikaiset ottelut ovat olleet todella pirteitä, eikä kummallakaan joukkueella ole kovia paineita jäljellä. Tämä antaa odottaa keskiviikolta vapautunutta ja rentoa peliä, Tiittanen ennustaa. - Siitä kuitenkin lähdetään, ettei VPS meitä enää sarjassa kiinni saa.

010923 - Atlantis/B1 - LoPa/B 3-0
Sarjanousua ajatellen ei pistemenetyksiin ole varaa. Tiukka lataus näkyi kentällä kotijoukkueen kovana yrityksenä ja hiukan hosumisenakin. Atlantis otti pelin hyvin haltuunsa ja tilanteita saatiin kehiteltyä lohjalaisten maalille koko ajan. Pallon reppuun saaminen tuotti tuskaa koko ottelun ajan. Niissä tilanteissa, joissa pallon ohjaus ei mennyt ohi tai meni rimaan, tukki lohjalaisten maalivahti maalinsuun tehokkaasti. 19. minuutilla Mika Johansson avasi pitkällä lohjalaisten kenttäpuolelle, mistä Aapo Raninen jatkoi yhdellä kosketuksella pallon LoPa:nn verkkoon. Jatkoa tuli 26. minuutilla, kun Jesse Niinivaara vetäisi puolivolleystä noin 20 metristä vasemman tolpan kautta lukemiksi 2-0. Toinen jakso oli kotijoukkueen melkein suvereenia hallintaa, mutta vasta 79. minuutilla Tom Sanden pääsi tuikkaamaan flipperipallon vieraitten verkkoon ja loppuluvuiksi 3-0.

010922 - Atlantis/A - MPS/A 1-0
Atlantiksen A-juniorit päättivät kautensa Talin hallissa 1-0 voittoon paikalliskilpailija Malmin Palloseurasta. Voittomaalin viimeisteli vapaapotkusta Jaakko Salomaa. Atlantis sijoittui näin A-poikien Ykkösen toiseksi heti SM-sarjaan nousseen PK-35:n kannassa.

010921 - Tiittanen ja Palmroos jatkavat Atlantiksessa
Atlantis on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Ari Tiittasen ja Markku Palmroosin kanssa. Sarjanousija Atlantis on varmistanut sarjapaikan ja omaa yllätysmahdollisuuden Suomen cupissa, joten valmentajakaksikko on selvinnyt kaudesta hyvin.

010920 - Atlantis cupin välieriin
Atlantis raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon keskiviikkona Suomen cupin puolivälierässä FC Lahtea vastaan. Ottelun molemmat maalit syntyivät ensimmäisellä puoliajalla Sami Ylä-Jussilan ja Adrianon toimesta. Ottelua oli käyty 27 minuuttia, kun erinomaisesti pelannut Jarno Tuunainen syötti keskustaan Sami Ylä-Jussilalle, joka nosti taidokkaasti pallon lahtelaismaalin takanurkkaan. Loppunumerot puski 35. minuutilla Raxun kulmapotkusta paluun avaukseen tehnyt Adriano.

Lahti painosti toisen puoliajan

Atlantis joutui toisella puoliajalla kovaan lahtelaismyräkkään, kun isännät hakivat kavennusta koko kentän voimin. Vaarallisin tilanne syntyi 84. minuutilla, kun Niki Helenius pääsi nostamaan avopaikasta, mutta Mitchukin loistovenytys piti Lahden nollilla. Hyvin pelannut Atlantis-puolustus piti ryhtinsä loppuun saakka, ja paikka Suomen cupin välieriin oli selviö.

"Ansaittu voitto"

- Pelasimme tänään ehjän pelin, ja ansaitsimme voittomme, Atlantis-luotsi Ari Tiittanen kertoi. Ainoa asia, mistä olen huolestunut, on että tuhlasimme tänään liian monta maalipaikkaa. Toisaalta pystyimme voittamaan taas ilman Rami Rantasta, joten joukkue on kasvanut vastuun mukana. Rissasen Kaje pelasi tänään ison pelin, samoin kuin Sami Ylä-Jussilakin, Arska kertoi.

"Vire säilyy"

Puolen tunnin pelin jälkeen vaihtoon nilkuttanut Rami Rantanen kiitteli joukkuettaan ottelun jälkeen: - Hieno voitto. Loppukautta ajatellen cup-menestys pitää hyvin virettä yllä, kapteeni totesi. - Ikävää, että jouduin tulemaan kesken vaihtoon, mutta pohkeeni kramppasi tosi pahasti. Pystyin treenaamaan täysipainoisesti tiistaina, enkä usko, että kyseessä on mitään lishaskramppia vakavampaa, Räde kertoi. Räden halusi lopuksi kiittää erinomaisesti fiilistä luoneita Atlantis-faneja.

010919 - Atlantis/2 - TuPS 5-1
Atlantiksen reservijoukkue jatkoi voitokkaasti Kolmosessa kukistamalla Talin hiekalla Tuusulan Palloseuran 5-1 (2-0). Avausjakson maalit kirjattiin Tero Lönnbladille ja Willian Pintolle. Vieraat kavensivat heti tauon jälkeen, mutta sitten iski kahdesti supervaihtomies Eero Voipio. Viidennen osuman ampui Tuomas Metsberg. Atlantis/2 jatkaa lohkojohdossa, kun kolme kierrosta on jäljellä. Seuraava koitos on ensi tiistaina, jolloin Atlantis-junnut kohtaavat Pallokentän tekonurmella PP:n.
 1. Atlantis/2  19 15  0  4 66 - 20 45 (+46)
 2. Futura      18 12  1  5 43 - 30 37 (+13)
 3. KP-75       18 10  3  5 41 - 29 33 (+12)
 4. FC Espoo    18  8  6  4 33 - 23 30 (+10)
 5. TuPS        18  9  2  7 37 - 41 29 ( -4)
 6. Pöxyt       18  7  3  8 39 - 43 24 ( -4)
 7. MPS/2       18  6  6  6 32 - 40 24 ( -8)
 8. VJS         17  7  2  8 30 - 25 23 ( +5)
10. Apollo      18  6  3  9 35 - 44 21 ( -9)
11. PP FC       19  3  5 11 30 - 56 14 (-26)
12. Derius Team 18  1  3 14 20 - 56  6 (-36)

010918 - Hyppää bussiin!
Atlantiksen fanibussi Lahteen lähteen Nurmen patsaalta klo 16.30 ja koukkaa loput fanit Myyrmäen urheilupuiston Carrolsilta n. klo 16.45. Bussissa on vielä kohtuullisesti tilaa, joten mukaan voi tulla myös ilman ennokkoilmoittautumista. Bussimatkan hinta 80 mk + erikoishintainen pääsylippu 40 mk eli yhteensä 120 mk, millä pääset näkemään tiukan cup-taiston Lahden stadionille. Tervetuloa kannustamaan!

010917 - Leiniitty ja Valve takaisin Poriin
Atlantiksen juniorisopimuspelaajat Sampo Leiniitty ja Riku Valve palaavat takaisin kotiseudulleen Poriin. Kaksikko on tällä kaudella harjoitellut Atlantiksen reservimiehistön mukana pelaten pääasiassa seuran A-juniorijoukkueessa. Tsemppiä pojille jatkossakin!

010917 - Lähde mukaan Lahteen!
Vielä ehtii mukaan Atlantiksen fanibussiin ensi keskiviikon kuumaan Suomen cupin puolivälierään Lahti-Atlantis. Bussi starttaa Nurmen patsaalta klo 16.30 ja koukkaa loput kannattajat Myyrmäen urheilupuiston Carrolsilta n. klo 16.45. Ottelu Lahden stadionilla alkaa klo 18.30. Reissun hinta ottelulippuineen 100-120 mk. Ilmoittautumiset tiistaihin mennessä seuran toimistoon (e-mail: toimisto@atlantisfc.fi tai puh. 09-58936570).

010916 - KTP - Atlantis/A 3-7
A-junnut pelasivat kauden viimeisen nurmipelin loistokunnossa olevalla Arto Tolsa-areenalla. Atlantiksen peli pyöri mukavasti ja maalitilanteet hyödynnettiin tehokkaasti. Maalinteon aloitti aloitukseen päässyt Eero Voipio, joka viimeisteli kaikkiaan neljä maalia. Muut maalintekijät olivat Willian, Heikki Pulkkinen ja Nico Weckström. A-junnujen seuraava ottelu pelataan ensi lauantaina 22.9. Talin hallissa. Kello 13.00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu paikallisvastustaja MPS.

010916 - HJS – Atlantis/B1 0–1
Pelillisesti alku näytti Atlantikselta lupaavalta. Aggressiivinen Atlantis prässäsi ja piti painetta HJS puoliskolla. Paine pysyi HJS päädyssä, mutta tehottomasti. Toisen puoliajan Atlantis aloitti voitonnälkäisesti. Jatkuvan paineen seurauksena Atlantis sai vapaapotkun toisen puoliajan 19. minuutilla 20. metristä. Hyvin liberona pelannut Kim Sanden keskittyi ja pamautti kauden avausmaalinsa loistavalla kierrepotkulla oikeaan ylänurkkaan. Maalin jälkeen Atlantis prässäsi ja painosti HJSn puolustuskannalle. Painostus toi useita maalipaikkoja. Yksityiskohtaisempaa tietoa ottelusta B1:n omilla internet sivuilla.