UUTISET 1.7.-15.7.2001

Uutisarkisto

010714 - A-junnut voittivat Hesa cupin
Eero Voipio Atlantiksen A-juniorit voittivat seuran historian ensimmäisen Helsinki cupin mestaruuden. Petteri Paukun luotsaama joukkue esitti Olympiastadionin finaalissa mainiota peliä. Punapaidat kukistivat PK-35:n selkein lukemin 4-0 (1-0). Avausjaksolla Eero Voipio oli PK:n puolustukselle ylivoimainen pideltävä. Epa ampui ensin itse 1-0 ja teki esityön Marcon viimeistelemään toiseen osumaan. Tommi Peltonen ja Jaakko Salomaa iskivät maaleillaan lopullisen sinetin Atlantiksen voitolle. Myös ikäluokan paras pelaaja löytyi Atlantiksen riveistä, sillä Juha Kuulalle ojennettiin A-junnujen parhaana matkalippu lokakuiseen Saksa-Suomi maaotteluun.

010713 - A-junnut Helsinki-cupin finaaliin
Atlantiksen A-juniorit raivasivat tiensä Helsinki-cupin loppuotteluun voittamalla puolivälieräottelussa Cliftonin 5-0 ja välieräottelussa paikallisvastustaja MPS:n 3-2. Toisessa välieräparissa PK-35 voitti rangaistuslaukausten jälkeen FC Jokerit. Olympiastadionilla pelattava Helsinki-cupin loppuottelu alkaa huomenna lauantaina kello 17.20. Tervetuloa kannustamaan Atlantis mestaruuteen!

010712 - Helsinki-cup jatkuu
Aamupäivän aikana on saatu Helsinki-cupin ensimmäiset cup-kierrokset pelattua kaikkien atlantisjoukkueiden osalta. Illan cup-kierroksille selvisi seitsemän joukkuettamme
  • A19 - Atlantis/A (jatkaa 8 joukossa)
  • B17 - Atlantis/B1 (jatkaa 16 joukossa)
  • C15 - Atlantis '86 (jatkaa 8 joukossa)
  • D12 - Atlantis '89/Bremen (jatkaa 16 joukossa)
  • F10 - Atlantis '91/Itä-Helsinki (jatkaa 16 joukossa)
  • G9 - Atlantis '92/Soneratapit (jatkaa 16 joukossa)
  • H8 - Atlantis '93/Itä-Helsinki (jatkaa 16 joukossa)

010711 - Atlantisjunnuilla menestystä
Tänään on saatu Helsinki-cupin alkusarjat päätökseen. Atlantis lähti alkusarjoihin 16 joukkueella, joista 13 jatkaa torstaina käynnistysvissä cup-otteluissa. Atlkusarjojen lopputilanteet ja huomiset cup-ottelut löytyvät sivulta http://www.atlantisfc.fi/fudis/ottelut/atlhc2001.htm. Tervetuloa seuraamaan junioreidemme koitoksia!

010711 - MyPa vei taas pisteet
Viimeinen peli Myyrmäen Urheilupuistossa ei kasvattanut Atlantiksen pistepussia, sillä MyPa oli jo toisen kerran viikon sisällä vahvempi. Marco Manson 16. minuutilla tekemä maali jäi ottelun ainoaksi. Manso jatkoi kulmapotkun jälkitilanteesta Sami Väisäsen syötön Atlantis-maalin takakulmalta verkon perukoille. Maalipaikat olivat ottelussa vähissä. Lähimpänä onnistumista oli Atlantis-kärki Adriano, jonka alanurkkavedon Mypa-koppari Istvan Mitring torjui jalallaan pelin 75. minuutilla.

Pulkkinen realistisena

Ensimmäisen ottelunsa Atlantiksessa pelannut Mika Pulkkinen ei häviötä selitellyt: - Peli oli tasaväkinen, mutta MyPa pelasi joukkueena paremmin. Otteemme herpaantui ajoittain, ja MyPa:n kärjet pääsivät läpi liian helposti. Meiltä puuttui tänään terävyys, Mika myönsi.

”MyPa on mestarisuosikki”

Atlantis-luotsi Ari Tiittanen valitteli maalintekopaikkojen vähyyttä: - Tänään ei saatu oikein palloa paikkoihin. Tappio ei hävetä, sillä mielestäni annoimme tänään hyvän vastuksen. Täytyy muistaa että MyPa on mestarisuosikki, ja me sarjanousija. MyPa sai levätä kuluvan viikon, kun meillä tuntui vielä Inter-peli hieman jaloissa. Janne Dahlsten pelasi mielestäni tänään hyvän ottelun, eikä voinut maalille mitään, Arska kertoi.

Paluu Pohjola stadionille

Evakkoretki Myyrmäen urheilupuistoon päättyi keskiviikkona. Pohjola stadionin uusittu nurmi ottaa vastaan Atlantis-pelurit 29.7, jolloin vastustajaksi asettuu kovassa iskussa oleva FC Lahti. Sitä ennen stadion on nuorten EM-kisojen näyttämönä.

010710 - HJK - Atlantis pelataan 26.07.
Suomen cupin 6. kierroksen ottelu HJK - Atlantis pelataan Olympiastadionilla torstaina 26.07. klo 18.30. Ottelun voittaja jatkaa cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

010709 - Nurmimatto valmis
Pohjola Stadionin uusi nurmimatto valmistui viime viikolla. Siirtonurmi asennettiin paikalle kolmessa päivässä ja torstaina työ oli valmis. Nyt nurmikko on tehokastelussa, ja ensimmäinen todellinen tulikoe on 23. heinäkuuta, kun kentällä pelataan nuorten EM-kisoja.

010709 - Atlantis takaisin voittokantaan
Adriano Atlantis haki tärkeät vieraspisteet FC Interiltä lukemin 1-2. Kuumalla Kupittaalla pelattu ottelu oli viihdyttävää jalkapalloa. Avausmaalin tälläsi voimalla Inter-verkkoon hyvässä vireessä oleva Adriano: - Tänään pelasimme hyvää peliä ja asenteemme oli kohdallaan. Minulla oli paikkoja useampaankin osumaan, joten parannettavaakin jäi. Kolme pistettä oli meiltä hyvä saavutus, Adi summasi. Syötön maaliin antoi hyvän pelin vasemman pakin paikalla pelannut Mumu.

Zoltan puski toisen

Zoltan Czipo Unkarilaisvahvistus Zoltan Czipo huudatti vaihtopenkkiä vain viisi minuuttia edellisestä. Piracaian vapari löysi Zoltanin pään rankkaripilkun kohdalla, eikä pitkä toppari erehtynyt, vaan puski voimalla ohi Magnus Bahnen. Molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa, mutta lisämaalia saatiin odottaa toisen jakson lopulle saakka.

Tommi näki punaista, Dalla debytoi

Tommi Koivistoinen Ottelun loppu oli kiihkeä. 86.minuutilla erotuomari Vesa Saarinen vihelsi Interille pilkun: - Koivistoinen työnsi Interin hyökkääjän kaksin käsin nurin, tilanne oli aivan selvä, Saarinen kommentoi keskustelua herättänyttä ratkaisuaan. Saarinen antoi Koivistoiselle suunsoitosta vielä toisen varoituksen, ja hyvin pelannut koppari sai seurata loppu pelin pukuhuoneesta käsin. Tilalle tullut Janne Dahlsten piti paikkansa erinomaisesti. Muutama hyvä torjunta varmisti komeat kolme pistettä hikiselle paluumatkalle.

”Pisteet tulivat hyvään saumaan”

Valmentaja Ari Tiittanen iloitsi voitottoman putken päättymisestä:- Olen tällä hetkellä hyvin tyytyväinen. Nämä pisteet tulivat hyvään saumaan. Pelkäsimme ennakkoon Teberiota, mutta puolustuksemme pelasi tänään erinomaisesti. Käytimme maalipaikkamme paremmin hyväksi, ja lisäksi hyökkäyksemme jaksoi karvata riittävästi. Piracaia parantaa myös peli peliltä, ja tänään hän rakenteli erinomaisesti, Arska kertoi.

010708 - Helsinki-cup alkaa tänään
Tänään alkavaan Helsinki-cupiin osallistuu ennätysmäiset 15 500 pelaajaa ja 800 joukkuetta. Viikon aikana pelataan kaikkiaan 2 400 ottelu Helsingin ja Espoon kentillä. Ulkomaisia joukkueita osallistuu yhteensä 40, kuudestatoista eri maasta. Atlantiksen juniorijoukkueista 16 osallistuu Helsinki-cupiin. Sivulta http://www.atlantisfc.fi/fudis/ottelut/atlhc2001.htm löytyy kaikkien atlantisjoukkeiden Helsinki Cupin alkulohkot, otteluohjelmat sekä muut täkeät Helsinki Cup-linkit.

010707 - Mika Pulkkinen Atlantikseen
Atlantis solmi tänään 2,5 vuoden sopimuksen kotkalaislähtöisen keskikenttäpelaaja Mika Pulkkisen kanssa. Viimeksi Itävallan pääsarjassa SW Bregentzin joukkueessa pelannut Mika oli tyytyväinen sopimukseen: - Atlantiksessa on erinomainen joukkuehenki, ja tappioista huolimatta hyvä noste. Uskon, että loppukaudesta tulee hyvä, sillä puitteet tulevat olemaan todella mahtavat, Mika viittasi uusiutuvaan Pohjola stadioniin.

Arska luottavaisena

-Mika on todellinen profiilipelaaja, ja erittäin tärkeä hankinta loppukautta ajatellen. Jokainen joukkue häviää aika-ajoin, mutta uskon porukkaan edelleen täysin. Lähdemme haastamaan Interiä, sillä viime kerralla meiltä jäi kala perkaamatta, Arska heitti.

010706 - Fanilippuja Inter-peliin
Atlantis on sopinut Interin kanssa, että aktiiviset Atlantis-fanit saavat 30 markan erikoishintaisen lipun sunnuntai-illan peliin. Lippujen lunastus viimeistään 15 minuuttia ennen ottelun alkua parkkipaikan puoleisten lippuluukkujen lähettyviltä. Fanibussia ei tällä kertaa lähde matkaan, mutta tervetuloa mahdollisimman runsaslukuisina Kupittaalle verestämään viime syksyn Turun vierailun mukavia muistoja.

010705 - MyPa iski toisella jaksolla
MyPa ja Atlantis tarjosivat näyttävää jalkapalloviihdettä Myllykosken samettinurmella. Joukkueet tehtailivat peräti seitsemän maalia. Loppulukemat 5-2 (1-2) tyydyttivät varmasti isäntiä ja kotiyleisöä, mutta hyvän avausjakson pelanneet helsinkiläiset lähtivät apeina kotimatkalle.

Pirteä avausjakso

MyPa juhli avausosumaa jo 7. minuutilla, kun Sami Väisänen karkasi Atlantis-puolustukselta. Tämän jälkeen ote kuitenkin siirtyi vähän kerrassaan vieraille. Varsinkin brassipari Adriano - Piracaia esitti kärjessä näyttäviä sommitelmia. Pira ampui upean tasoituksen aivan yläristikkoon, ja juuri ennen puoliaikaa Kimmo Tauriainen jatkoi Adin kanuunavedosta kimmonneen reboundin verkon perille.

Romahdus

Toinen jakso muutti kuitenkin kaiken. MyPa tehtaili reilussa 20 minuutissa neljä erikoistilannemaalia Atlantiksen alakerran katsellessa tilanteita aitiopaikalta. Tämän jälkeen taisto oli ohitse. Valmennuskaksikko Tiittanen - Palmroos oli järkyttynyt pelin ratkaisusta. Maaleja tullaan kelaamaan videolta useampaan otteeseen, ja sen jälkeen osalliset saavat kuulla kunniansa.

Seuraavan kerran Atlantiksen edustusmiehistö on tulessa ensi sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Interin vieraaksi Turkuun. Ottelu Kupittaalla alkaa klo 18.30.

010703 - Jälkipelit Red Onionissa
Restaurant Red Onion Ravintola Red Onion Myyrmannissa toimii Atlantiksen jälkipelien näyttämönä. Otteluiden jälkeen ravintolassa mahdollisuus tentata Atlantiksen pelimiehiä. Pojat suosivat Red Onionia myös lounaspaikkana päivän harjoitusrääkin jälkeen.

010702 - B1 leireili Kemiössä
Atlantiksen B1 juniorit viimeistelivät kuntoaan ja kuvioitaan Kemiön viikonloppu leirillä. Leiri huipentui raskaan harjoittelun jälkeen päätösotteluun SalPan kykyryhmää vastaan 1 – 1. Pelaajat ja valmentajat olivat tyytyväisiä leiripaikkaan, harjoitusolosuhteisiin ja harjoituksiin. Lisää tietoa pelistä B1 junnujen omilla kotisivuilla. Lisäksi mm. pelaajien ja valmentajien kommentit yleisesti joukkueesta, valmentajista ja kaudesta.

010702 - United vei pisteet Tampereelle
Atlantiksen voitottomien otteluiden sarja jatkui tänään Veikkausliigan sarjakärki Tampere Unitedia vastaan. Selvät 1-3 numerot merkitsivät myös Atlantiksen ensimmäistä kotitappiota tällä kaudella. Tasoitusmaalin tehnyt Kari Rissanen ei ottelun jälkeen selitellyt: - Ei maalilla ole suurtakaan merkitystä, kun tappio tulee. Kyllä tämä oli pettymys, pakko myöntää, Kaje kertoi.