UUTISET 2000/SYYSKUU

Atlantis uutisarkisto

000930 - Tappio ennätysyleisön edessä

Atlantiksen ja Pohjola Stadionin jalkapallo-otteluiden ennätysyleisö 1.768 katsojaa sai nähdä, miten Kuopion Palloseura vei mennessään arvokkaat sarjapisteet maalein 1-2 (0-2). Ensin 20. minuutilla Peter Sampo ampui puolustajan jalan kautta vieraat johtoon, ja 40. minuutilla Jani Hartikainen ohjasi kulmasta kuopiolaisten toisen osuman. Atlantis ei tällä kertaa pystynyt samanlaiseen rynnistykseen kuin yläloppusarjan edellisissä peleissä. Justus Vajanne puski 78. minuutilla kavennuksen Mikko Simulan mainiosta keskityksestä, mutta edes loppuminuuttien raju painostus ei tuonut kaivattua tasoitusta. Voiton myötä KuPS nousi Atlantiksen kanssa 16 pisteeseen. Jaro kohtaa sunnuntaina TPV:n, ja voitolla myös pietarsaarelaiset nousisivat kärkikaksikon kanssa tasapisteisiin.

000929 - B-junioreista kaksi joukkuetta

Tulevalla kaudella Atlantiksessa pelannee kaksi B-junnujoukkuetta. Molemmilla joukkueilla on valmennus ja harjoitusolosuhteet kunnossa. Lisää kiinnostuneita ja motivoituneita pelimiehiä otetaan vielä mukaan. Jos olet kiinnostunut, ota yhteys 040 5434147 tai Matti Toppari.

000928 - Lauantaina ratkaisun makua

Atlantis kohtaa lauantaina Pohjola Stadionilla ykkösen yläloppusarjan kärkitaistossa maineikkaan Kuopion Palloseuran. Molemmat joukkueet ovat tiukasti mukana nousukahinoissa. Atlantiksella on viiden kierroksen jälkeen 16 pistettä ja KuPS:lla sekä Jarolla 13 pinnaa. Isännät saavat mukaan pelikiellosta vapautuneen Oscar Geagean. Kuopiolaisilta on sivussa varoitustilinsä täyteen saanut toppari Kai Rönkkö. Ottelu Pohjola Stadionilla alkaa klo 15.00. Kannattaa kuitenkin tulla hyvissä ajoin, sillä luvassa on melkoinen yleisöryntäys.

000928 - Reservit kukistivat Espoon

Atlantiksen reservimiehistö jatkoi voittoputkeaan, kun joukkue kukisti III divarin lohkonsa toisen kärkijoukkueen FC Espoon Talin hiekalla 3-2 (1-0). Viimeistelijöinä Petri Kiuru, Nico Weckström sekä Fábio.

000927 - Osallistu Atlantiksen tekstiviestikisaan!

Atlantis järjestää syksyn (27.09.-15.11.) aikana suuren tekstiviestikilpailun. Voit äänestää omaa suosikkiasi Atlantiksen vuoden pelaajaksi sekä voittaa samalla jonkin 33 mahtavasta palkinnosta. Toimintaohjeet löydät kohdasta "Kilpailu - Osallistu".

000925 - Reserveille pisteet Porvoosta

Juhani Koivuranta Atlantiksen reservimiehistö kukisti Porvoon keskuskentällä FC Futuran maalein 0-4. Viimeistelijöinä toimivat Eero Voipio (2), Juhani Koivuranta sekä Jari Antola.

000924 - Maalijuhla Myyrmäessä

Yleisö viihtyy Atlantis tarjosi mainiota jalkapalloviihdettä kotiyleisölleen, kun joukkue kukisti FC Mikkelin Pohjola Stadionilla 5-0 (3-0). Mikko Simula iski avausmaalin jo puolentoista minuutin kohdalla pujoteltuaan näyttävästi läpi mikkeliläispuolustuksen. Simi oli asialla myös 23. minuutilla: keskitys maalille ja Kimmo Tauriainen syöksyi pallon verkkoon. Mikko Harila viimeisteli vielä ennen taukoa Erkka Lehtolan syötöstä kolmannen osuman. Toisella jaksolla Sauli Kouva pääsi yrittämään rankkaria mikkeliläisten kaadettua Harilan. Markus Juhola torjui Saulin vedon, mutta tämä ehti itse irtopalloon ja puski sen sisään. Merka Hautala kaunisteli vielä lisäajalla numeroita kierrettyään ensin Juholan ja pistettyään pallon tyhjään verkkoon. Voiton myöstä Atlantis säilytti yläloppusarjan kärkipaikkansa. Ensi lauantaina Pohjola Stadionilla onkin sitten jo ratkaisun makua, kun vieraaksi saapuu toinen savolaisryhmä KuPS.

000923 - F-pojille pronssia

Atlantiksen 1990 syntyneet pojat osallistuivat lauantaina pelattuun Hangon syysturnaukseen. Hienossa säässä ja upeilla nurmikentillä pelattu turnaus päättyi F-poikiemme osalta iloisesti pronssille.

000923 - A-junnut päättivät voitokkaasti

Atlantiksen A-juniorit voittivat I divarin päätöspelissään Talin hiekalla VJS:n maalein 2-0 (1-0). Osumat kirjattiin Nico Weckströmille ja Eero Voipiolle. Junnujen kausi jatkuu vielä reservijoukkueen paidassa, missä seuraava koitos on jo sunnuntaina FC Futuran vieraana Porvoossa.

000922 - Mikkeli sunnuntaina Pohjola Stadionille

Atlantis kohtaa sunnuntaina kotiareenallaan ykkösen yläloppusarjan kärkitaistossa FC Mikkelin. Mikkeli on sarjataulukossa kolme pistettä isäntiä perässä ja havittelee vielä tiukasti mukaan nousukahinoihin. Atlantis kohtasi runkosarjassa Mikkelin kahdesti: vieraissa pelattiin maaliton tasapeli ja Pohjola Stadionilla mikkeliläiset olivat parempia maalein 1-2. Helsinkiläiset lähtevät nyt hakemaan revanssia iskukykyisellä ryhmällä. Oscar Geagea on varoitustilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa, mutta joukkue on muuten hyvässä vireessä. Ottelu Pohjola Stadionilla alkaa klo 15.00, mutta väkeä on luvassa sen verran runsaasti, että paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin.

000921 - Reserveille tappio

Atlantis-reservit eivät onnistuneet kasvattamaan pistetiliään Myllypurossa, sillä kokenut espoolaisryhmä Pöxyt vei pisteet maalein 1-2. Punapaitojen osuman ampui Junior Tero Lönnbladin syötöstä. Tappiosta huolimatta nuori reservijoukkue esitti ajoittain kohtuullisen pirteitä otteita.

000921 - Atlantis '92 Kiffenin vieraana

Atlantis '92/Tottenham osallistui Kiffen-päivään Malmilla aurinkoisena sunnuntaina 10.9.2000. Kukin joukkue pelasi kaksi ystävyysottelua. Tottenham voitti isännät 12-0 ja PK-35:n 3-2. Päivään osallistui eri seurojen joukkueita ikäluokista E'89 - I'93.

000920 - Pohjola Stadionin nettisivuilla tapahtuu

Pohjola Stadionin nettisivut uudistuvat päivittäin - uusinpana kilpailu upeine palkintoineen ja Markku Lehtolan artikkeli faneista. Pohjola Stadionin www-osoite on http://www.silva-stadion.fi

Verkko puhuu

Markku Lehtola Verkko puhuu ja nyt on aiheena fanit. Markku Lehtolan kirjoittamassa artikkelissa kerrotaan miten fanit samaistuvat suosikkeihinsa hormonejaan myöten. Uudet ja vanhat artikkelit löytyvät kohdasta "Verkko Puhuu".

Uusi kilpailu

Ehdota Pohjola Stadionille tapahtumaa talveksi. Kerro mihin sinun mielestäsi Pohjola Stadionia ympäristöineen voisi käyttää talvella. Pyrimme toteuttamaan parhaa ideat. Lisäksi arvomme kaikkien osallistuneiden kesken upeita palkintoja.

000919 - Uudet nettiosoitteet

Atlantis FC:n www-palvelu on muuttanut uuteen osoitteeseen http://www.atlantisfc.fi/ . Tallenna uusi osoitteemme suosikkeihisi !

Uudet sähköpostiosoitteemme:
- Toimisto toimisto@atlantisfc.fi
- Atlantis Palvelut Oy palvelut@atlantisfc.fi
- Markku Ritala markku.ritala@atlantisfc.fi
- Jari Lohvansuu jari.lohvansuu@atlantisfc.fi

000918 - Pihamaasta reservien valmentaja

Pihamaa Atlantis-peluri Pasi Pihamaa vastaa loppukauden seuran reservimiehistön ja A-junnujen valmennuksesta. Pasin apuna jatkaa kokenut kolmikko Petri Kiuru, Petteri Paukku ja Ari Pöyry. A-juniorit menettivät nousumahdollisuutensa hävittyään viikonloppuna Joensuussa Ratanoille 2-3, eikä reservitkään enää kamppaile lohkonsa kärkisijoista. Pihamaan johdolla lähdetään nyt rakentamaan pohjaa jo ensi kauden taistoihin.

000917 - Yllätysten kierros

Ykkösen yläloppusarjan neljäs kierros tarjosi melkoisesti yllätyksiä. Kärkiviisikosta ainoastaan Atlantis voitti pelinsä. KuPS pelasi tasan TPV:n vieraana ja Jaro Hämeenlinnassa. Mikkeli tasasi kotonaan pinnat Jokrujen kanssa, ja HIK hävisi Rukki Areenallaan Tervareille. Neljän kierrroksen jälkeen Atlantis ja KuPS ovat kärjessä 13 pisteellä, Mikkelillä ja Jarolla on 10 pinnaa sekä Hangolla 9.

000917 - Pisteet Porista

Pelottavan taitava Erkka Atlantis jatkaa edelleen tiukasti mukana ykkösen kärkikahinoissa. Helsinkiläiset hakivat Porin Stadionilta kolme arvokasta lisäpistettä, kun Musan Salama kaatui 0-2 (0-1). Ottelu kulki lähes alusta loppuun vieraiden hallinnassa, mutta maalinteko tuotti tällä kertaa melkoista tuskaa. Avausmaali nähtiin 26. minuutilla, kun Oscar Geagean löysi Erkka Lehtolan rangaistusalueen rajalta, ja tämä kiepsahti näyttävästi irti vartijastaan. Tarkka sijoitus takanurkkaan täydensi hienon yksilösuorituksen. Toinen osuma nähtiin vasta 91. minuutilla. Pasi Solehmainen vapautti Mikko Simulan läpiajoon, ja Simi viimeisteli loppunumerot. Voiton myötä Atlantis nousi 13 pinnalla yläloppusarjan kärkeen, mutta KuPS:lla on sunnuntaina mahdollisuus kartuttaa omaa saldoaan TPV:n vieraana.

000915 - Herrasmies on aina herrasmies

Atlantiksen ikämiesjoukkue Herrasmiespalloilijat kiusasi koko kesän poikasia etenemällä VI divisioonassa voitosta voittoon. Nyt kauden päätyttyä HerPa pyytää poikasilta anteeksi ja luovuttaa taas paikan V divisioonassa nuoremmilleen (HJK-j:lle). Mainittakoon että Atlantis 3 oli VI divisioonassa lohkonsa kolmonen.

000913 - Reservien pohjanoteeraus

Atlantiksen reservimiehistö esiintyi ala-arvoisesti kotiareenallaan tahkoamalla 3-3 (0-3) lohkon jumbojoukkue Kellokosken Alkun kanssa. Atlantis-osumat: Petri Kiuru, Nico Weckström (rp) ja Tuomas Metsberg.

000911 - Pietarsaaren valloitus

Mikko Simula Atlantiksen ensiesiintyminen Pietarsaaren Keskuskentällä oli menestyksekäs. Helsinkiläiset pelasivat täydet 90 minuuttia vahvalla asenteella ja veivät mukanaan arvokkaat pinnat maalein 1-3 (1-0). Isännät huudattivat tuhatpäistä kotiyleisöä jo 5. minuutilla, kun Fredrik Svanbäck ohjasi Argo Arbeiterin syötöstä johto-osuman. Mutta tämän jälkeen peli painettiin Jaron päätyyn. Kaivattu tasoitus syntyi kuitenkin vasta 66. minuutilla, kun Kimmo Tauriaisen laukaus pysähtyi pelaajamuuriin, ja minuuttia aikaisemmin vaihdosta kentälle tullut Merka Hautala ampui ensikosketuksellaan pallon takanurkkaan. Voitonnälkäiselle helsinkiläisryhmälle tämä ei riittänyt. Mikko Simula pujotteli 79. minuutilla läpi pietarsaarelaispuolustuksen ja ampui pallon vasempaan sisätolppaan, mistä se kimposi oikeaan tolppaan jääden pyörimään maaliviivalle. Simi ehti itse ensimmäisenä irtopalloon, ja stadion hiljeni. Mikon nimiin kirjattiin myös kolmas osuma, kun hän 89. minuutilla ohjasi Vitali Varivontchikin torjuman pallon verkkoon. Voiton myötä yläloppusarjan 7.-8. lähtöruudusta aloittanut Atlantis kipusi taulukossa jo kakkoseksi. KuPS on kärjessä 12 pisteellä, Atlantis on toisena 10 pinnalla ja pisteen päässä vaanii kova kolmikko Mikkeli, Jaro & HIK. Tästä viisikosta löytyy sekä Veikkausliigaan nousija että karsintoihin yltävä joukkue.

000910 - Lömppiksen paluu

Pahasta loukkaantumisesta toipuva Atlantis-hyökkääjä Tero Lönnblad palasi pelikentille reservien riveissä, kun Atlantis/2 kohtasi Hyvinkäällä Apollon. Lömppis pelasi 45 minuuttia ja hätyytteli muutamaan otteeseen vaarallisesti hyvinkääläisten maalia. Toinen pitkäaikaispotilas Jarkko Laine pelasi myös kauden ensimmäisen sarjapelinsä, mutta 35. minuutin jälkeen Zärre ontui kentältä nivusvamman uusiuduttua. Loppulukemat 3-3 ja Atlantis-osumat Jarkko Laineen, Juniorin ja Marko Ignatiuksen (rp) nimiin.

000909 - Kova kolaus junnujen nousuhaaveille

Atlantiksen A-juniorit kärsivät Ala-Malmin kotinurmella katkeran 2-3 (0-3) tappion fyysisesti pari numeroa vahvemmalle KTP:lle. Atlantis-osumat kirjattiin tällä kerralla Erkki Voipion ja Nico Weckströmin nimiin. Tappion myötä punapaitojen nousumahdollisuudet I divisioonasta liigaan eivät enää ole omissa käsissä.

000907 - Varmat pinnat KuPS:lle ja Jarolle

Pohjoisen suurseurat KuPS ja Jaro nappasivat varmasti pinnat kotiin keskiviikon peleistään. Näin KuPS nousi 11 pisteeseen ja Jaro 9 pisteeseen. Hangolla on 8 pinnaa ja Atlantiksella 7. Helsinkiläisten seuraava tulikoe on ensi sunnuntaina, kun Petarsaaren Keskuskentällä pelataan tiukka nousukahina Jaro - Atlantis.

000906 - Taisteluvoitto!

Oscar Geagea Atlantiksen haave liigapaikasta säilyi hengissä, kun HIK kaatui Pohjola Stadionilla Oscar Geagean maalilla 1-0. Avausjakso oli isänniltä pirteää hyökkäyspeliä, ja tilanteita Hangon maalille syntyi tiheään tahtiin. Oku ampui 13. minuutilla rangaistusalueen rajalta pallon verkkoon, mutta lisäosumia ei hyvistäkään paikoista syntynyt. Toiselle jaksolle hankolaiset lähtivät hakemaan tasoitusta uudella innolla. Atlantiksen alakerta piti kuitenkin Tommi Toivosen ja Tuomas Brinckin johdolla vieraiden nimekkäät kärkipelaajat kurissa. Helsinkiläisilläkin oli omat paikkansa, mutta enempää maaleja ei nähty, ja näin tärkeät pisteet isännille. Atlantis nousi voiton myötä pisteen päähän kärkikaksikosta KuPS & HIK, mutta kuopiolaisilla on keskiviikkona mahdollisuus kartuttaa pistetiliään, kun joukkue kohtaa MuSa:n Porissa. Kolmas kärkijoukkue Jaro tulee Myllypuroon Jokruja vastaan.

000904 - Tiistaina paljon pelissä

Atlantis kohtaa tiistaina Pohjola Stadionilla HIK:n. Hanko on KuPS:n kanssa ykkösen yläloppusarjan kärjessä neljän pisteen erolla helsinkiläisiin. Ottelu alkaa klo 18.00, ja se on jo ennakolta herättänyt sen verran runsasta kiinnostusta, että stadionille kannattaa saapua hyvissä ajoin.

000904 - Atlantis '91 viidenneksi

Atlantis-91 joukkue osallistui viikonloppuna Lassilassa pidettyyn PoHU-turnaukseen. Turnaukseen osallistui 16 joukkuetta. Alkulohkossa joukkue voitti kaikki kolme pelaamaansa ottelua tehden peräti 21 maalia. Pudotuspeleissä Jokerit/Mustat kaatoivat Atlantiksen numeroin 3-1. Tällä kertaa turnauksessa hyvin pelatut 5 voitettua ottelua sekä 1 hävitty ottelu toi 5:nen sijan.

000903 - A-junnuille maukas voitto

Barssit Atlantiksen A-juniorit kukistivat PK-35:n 2-4 (2-0) I divisioonan itälohkon kärkiottelussa. Ensi jaksolla Atlantis ei saanut palloa maaliin edes pilkulta, mutta fyysisesti vahvemmat pihlajamäkeläiset käyttivät vieraidensa virheet hyväkseen ja lähtivät tauolle kahden maalin johtoasemassa. Toiselle jaksolle Atlantis kuitenkin tuli uudella innolla. Valmennuskaksikko Viitanen & Paukku heitti kehiin Fábion ja Eero Voipion, ja ote kääntyi vieraille. Ensin Nico Weckström kavensi pilkulta, sitten Eero Voipio iski tasoituksen ja 90. minuutilla Tuomas Metsberg sijoitti kylmästi johto-osuman PK:n verkkoon. Lisäajalla vielä Fábio puski Sandron kulmasta loppunumerot. Voiton myötä Atlantis-junnut nousivat lohkonsa kärkeen ja taistelevat tiukasti SM-paikasta, kun kolme kierrosta on pelaamatta. Sarjataulukko 8.9.2000:

000902 - Atlantis '90 pronssille

Lauantaina käytiin Kirkkonummella '90-ikäluokan turnaus, jossa Atlantis FC oli mukana yhdellä joukkueella. Kolme voittoa ja yksi tappio tiesi junnuillemme pronssia. Turnauksen voitti Espoon FC Kasiysi, jolle loppuottelussa kaatui HG Haukilahdesta.